Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Πάτρα: Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τ...

Σε κλίμα κατάνυξης, τελέσθηκε την προηγούμενη Κυριακή Επιμνημόσυνη Δέηση

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία μνήμης, από τον Ιερό Ναό, έως την πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού, (Λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου και Ακρωτηρίου), στην οποία βρίσκεται και η προτομή του Μητροπολίτου Χρυσάνθου, τελευταίου Μητροπολίτου Τραπεζούντος και μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Αθηνών.

Εκεί, τελέσθηκε Ιερό Τρισάγιο, έγινε κατάθεση στεφάνων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ η Μπάντα του Δήμου Πατρέων παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο.

Παρευρέθηκαν ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηλίας Γκοτσόπουλος, οι πρώην Αντιδήμαρχοι Πατρέων Γιώργος Σιγαλός και Παναγιώτης Βαφέας, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, πολιτιστικών και άλλων φορέων και πλήθος κόσμου ποντιακής και μη καταγωγής.

Οι εκδηλώσεις αυτές, είχαν σκοπό να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίσουν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους, που είχαν ως αποτέλεσμα, να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Ο Φάρος Ποντίων παρουσιάζει το λευκώμα «Οι πόντιοι πρόσφυγες στο λιμάνι της Πάτρας»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις