Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δικαίωση για τους επιτυχόντες της ΔΕΥΑΠ- Έπιασαν δουλειά από χθες

Δικαίωση  για τους επιτυχόντες της ΔΕΥΑΠ...

Πρόκειται για τους 34 επιτυχόντες του διαγωνισμού

Δουλεία έπιασαν από χθες Δευτέρα 16-5-2016, στην ΔΕΥΑ Πάτρας οι εργαζόμενοι, που ήσαν επιτυχόντες του διαγωνισμού του 2010, ο οποίος για πρώτη φορά είχε διεξαχθεί μέσω ΑΣΕΠ. Πρόκειται για τους 34 επιτυχόντες του διαγωνισμού, οι οποίοι παρέμεναν εκτός εργασίας από τότε, με δεδομένες τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας που είχαν επιβληθεί από τις κυβερνήσεις.

Οι προσφυγές των εργαζομένων και οι επισκέψεις σε στελέχη των κομμάτων του δικομματισμού και σε πολιτικούς αρχηγούς παρέμεναν άγονες ως προς την δικαίωσή τους, μέχρι που στις 16 Μαρτίου 2016, εγκύκλιος του υφ. Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα άνοιξε το δρόμο της πρόσληψης βάσει του ν. 4368/2016 (Α΄ 21) «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» λόγω του ότι με τον ν. 4093/2012 των προηγούμενων κυβερνήσεων είχε επιβληθεί πλήρης αναστολή προσλήψεων προσωπικού των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ στους ΟΤΑ έως 31.12.2016.

Έτσι επετράπη η πρόσληψη εκ μέρους των Δήμων, με προτεραιότητα όσων έχουν επιτύχει σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, στις υπηρεσίες Καθαριότητας, ΔΕΥΑ, Ηλεκτροφωτισμού, Ύδρευσης-Άρδευσης και Δημοτικών Κοιμητηρίων, χωρίς πλέον να απαιτείται απόφαση κατανομής του Υπ. Εσωτερικών, του ν. 3833/2010.

Αξιοπρόσεχτο είναι ότι από τους 34 εργαζόμενους που αφορούσε η εγκύκλιος προς ΔΕΥΑ, τελικά προσελήφθησαν οι 18 μόνον, αφού οι υπόλοιποι δεν αποδέχθηκαν την θέση, όντας εργαζόμενοι πλέον στον ιδιωτικό τομέα.

GMosxos

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις