Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τιμάται η μετακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου - Πανηγυρίζει και ο ιερός ναός στη Λεύκα Πατρών

Τιμάται η μετακομιδή του ιερού λειψάνου ...

Ανήμερα την Τρίτη θα προεξάρχει ο ο αρχιμανδρίτης π. Συνέσιος Βικτωράτος, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Όπως ήδη έγραψε το thebest.gr στις 10 Μαΐου, τιμάται η ανακομιδή - μετακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου, από τα Μύρα της Λυκίας στο Μπάρι της Ιταλίας και της προόδου ή παρόδου αυτού, της διελεύσεώς του δηλαδή από τους διαφόρους τόπους.

Στην γειτονική Ιερά Μητρόπολη Ηλείας επίκεντρο του εορτασμού, αποτελεί το ιερό Προσκύνημα του Αγίου στα Σπάτα Αχαΐας, το οποίο μπορεί να βρίσκεται εντός της Αχαΐας εντούτοις, υπάγεται στην Ι. Μητρόπολη Ηλείας. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα δημοφιλή παμπελοποννησιακή ιερά πανήγυρη που γίνεται στις 10 Μαΐου και όπως όλοι γνωρίζουμε πολλοί είναι αυτοί που για να εκπληρώσουν το τάμα τους στον Άγιο, πηγαίνουν ως το ιερό προσκύνημα, με τα πόδια (πολλοί ξεκινούν παρέες παρέες και από την Πάτρα και διανύουν την απόσταση αυτή βαδίζοντας).

Στην Πάτρα εκτός του ομώνυμου ιερού ναού στο κέντρο, πανηγυρίζει και η γυναικεία ιερά μονή του Αγίου Νικολάου Μπάλα (παλαιομονάστηρο) όπου απόψε Δευτέρα 9/5 το πρόγραμμα περιελάμβανε πανηγυρικό εσπερινό, στις 18.00 χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθου, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο και ανήμερα την Τρίτη το πρωί, Θεία λειτουργία όπου θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης και Γέροντας της μονής, Κύριλλος Κωστόπουλος. Το απόγευμα της Τρίτης στις 18.00 θα τελεστεί μεθεόρτιος εσπερινός.

Η ανακομιδή και μετακομιδή του λειψάνου του Αγίου Νικολάου, έγινε στα χρόνια του αυτοκράτορα Αλεξίου Α' του Κομνηνού (1081 -1118 μ.Χ.).

Μεγάλη ιερά πανήγυρη γίνεται και στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στη Λεύκα Πατρών. Μπροστά από το ναό βρίσκεται και ωραίο καταπράσινο πάρκο με ιτιές, πλατάνια και άλλα δέντρα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού στον Άγιο Νικόλαο Λεύκας, απόψε Δευτέρα μετά τις 19.00 τελείται εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας όπου θα λειτουργήσει ο αρχιμανδρίτης π. Προκόπιος Κόρδας. Την Τρίτη 10/5/2016 το πρωί στην Θεία λειτουργία θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης π. Συνέσιος Βικτωράτος, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο, ο οποίος ανήκει το δυναμικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το απόγευμα στις 19.00 της Τρίτης στον εσπερινό και παράκληση θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος θα παραστεί και στην ιερά λιτάνευση της εικόνας του Αγ. Νικολάου που θα ακολουθήσει.

*Η βασική φωτ. από τον ιερό ναό Αγ. Νικολάου Λεύκας, είναι από το flashstarsskaipatras.gr.

Στιγμιότυπο από εσπερινό πέρυσι τον Αύγουστο στο μοναστήρι στου Μπάλα. Διακρίνεται ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Στιγμιότυπο από εσπερινό πέρυσι τον Αύγο...

Στιγμιότυπο από εσπερινό πέρυσι τον Αύγουστο στο μοναστήρι στου Μπάλα. Διακρίνεται ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις