Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σία Αναγνωστοπούλου: Η Πάτρα επίκεντρο της καινοτομίας- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από την PATRAS IQ-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Σία Αναγνωστοπούλου: Η Πάτρα επίκεντρο τ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Έγιναν τα εγκαίνια της Έκθεσης

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα εγκαίνια της 3ης έκθεσης PATRAS IQ. Την αρχή έκανε  η  Σια Αναγνωστοπούλου, αναπληρώτρια Υπουργός παιδείας   η οποία τόνισε χαρακτηριστικά ότι "είναι ευτυχία να βρισκόμαστε εδώ, με τόσο κόσμο".

Συνέχισε λέγοντας ότι αυτή την περίοδο τα καλά πράγματα είναι ελάχιστα και ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενη που ένα από αυτά εγκαινιάζεται σήμερα στην Πάτρα.  Μάλιστα αναφέρθηκε και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος, αν και ήθελε, δεν κατάφερε λόγω των εξελίξεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα να βρεθεί στην Αχαϊκή πρωτεύουσα

«Στόχος είναι να προσαρμοστεί η αγορά σε αυτά που παράγουν τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα και όχι το αντίστροφο. Η 3η έκθεση Patras Iq είναι μια ευτυχής συγκυρία και στόχος μας είναι η Πάτρα τα επόμενα χρόνια να βρίσκεται στο επίκεντρο των καινοτομιών».

Η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών , Βενετσάνα Κυριαζοπούλου τόνισε ότι το επιστημονικό δυναμικό του Πανεπιστημίου πρέπει να «ενωθεί» με την Πάτρα.

«Κ. Πελετίδη πρέπει να μας υιοθετήσετε» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ συνέχισε λέγοντας ότι η καινοτομία πρέπει να ενωθεί με την παραγωγικότητα . Ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «Το μέλλον θα μας δικαιώσει . Το μόνο που χρειάζεται είναι  συνέργιες και καλή διάθεση».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας σημείωσε ότι οι συνέργιες παραγωγής και έρευνας είναι μονόδρομος.

«Το Patras Iq  είναι ένα όμορφο αλλά και δύσκολο  ταξίδι που θα αποτελέσει το όχημα έτσι ώστε η έρευνα να συνδυαστεί με το επιχειρείν, με τελικό αποδέκτη την κοινωνία.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης τόνισε ότι η σημερινή προσπάθεια εκφράζει την επιθυμία για πρόοδο «Δεν πρέπει να μένουμε στο παρελθόν» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ τόκισε και ότι «είναι κρίμα να μην πιάνει τόπο η προσπάθεια των επιστημόνων. Πρέπει να βάλουμε μυαλό και ψυχή έτσι ώστε να έρθει η πρόοδος . Για να οργανωθεί η κοινωνία πρέπει να αποτινάξουμε τα βαρίδια από πάνω μας».

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού ανοιχτού Πανεπιστημίου κος Καρδάσης ανέφερε ότι χωρίς την κοινωνία στον πυρήνα δεν υπάρχει καμία δράση. Ενώ τόνισε ότι το ελληνικό Ανοιχτό πανεπιστήμιο δεν θα απομονωθεί,

Τέλος, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κος Τριανταφύλλου ανέφερε ότι το PATRAS IQ  σημαίνει γι΄ αυτόν και αναζήτηση των προβλημάτων των επιχειρήσεων που πρέπει να γίνουν μέρος της έρευνας σε προπτυχιακό επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ PATRAS IQ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις