Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κατρούγκαλος: Διασφαλίστηκαν κύριες συντάξεις και η εθνική στα 384 ευρώ

Κατρούγκαλος: Διασφαλίστηκαν κύριες συντ...

Διευκρινίσεις έδωσε το υπουργείο Εργασίας

Διευκρινίσεις για το τι διασφαλίστηκε στις επαφές με το κουαρτέτο, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε συμφωνία, έδωσε το υπουργείο Εργασίας.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνει ότι διασφαλίσθηκε η προστασία των κύριων συντάξεων, όπως και η εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ και ποσοστά αναπλήρωσης κοντά σε αυτά της αρχικής κυβερνητικής πρότασης.

«Καμιά επικουρική σύνταξη συνταξιούχου με μεσαία ή μικρά εισοδήματα δεν πρόκειται να μειωθεί. Δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για περικοπές από το πρώτο ευρώ είναι απολύτως αναληθή» συνεχίζει το υπουργείο.

Επίσης, χαρακτηρίζει ανακριβείς και τις πληροφορίες ότι θα κοπεί το ΕΚΑΣ, «για να κλείσει η συμφωνία».

«Επισημαίνεται ότι η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι το 2019 αποτελεί πρόβλεψη του ν. 4336/2015 (Μνημονίου) ψηφισμένη και από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Ακριβώς για την προστασία των φτωχών συνταξιούχων η μεταρρύθμιση προέβλεψε την καθιέρωση της Εθνικής Σύνταξης.

Εν όψει όλων των παραπάνω, αποτελεί απολύτως εφικτό στόχο το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης μέχρι το Eurogroup και η ολοκλήρωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, που αποτελεί σημαντική θεσμική τομή ισονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.»

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις: Ποια θα είναι τα νέα ποσά για δημόσιο, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ- Χιλιάρικο το "ρετιρέ"

«Θυσιάζονται» οι συντάξεις χηρείας για να κλείσει η συμφωνία με τους πιστωτές – Στα 346 ευρώ η εθνική σύνταξη - Δείτε πως διαμορφώνονται τα νέα ποσά

 

 

πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις