Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ξεκίνησε για το Σύνταγμα η πορεία των Πατρινών - Στην Ομόνοια ενώθηκαν με τους Πατρινούς της Αθήνας- Ενθουσιασμός κατά την είσοδo των οδοιπόρων στην Αθήνα - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ξεκίνησε για το Σύνταγμα η πορεία των Πα...

18 πούλμαν έφυγαν το πρωί από την Πάτρα για να ενωθούν με την πορεία του Δήμου Πατρέων

17.33 Με τους Πατρινούς της Αθήνας που τους περίμεναν στην Ομόνοια συναντήθηκαν πριν από λίγο οι διαδηλωτές της Πάτρας στην πορεία τους προς το Σύνταγμα. Επί του πεζοδρομιου και στο μήκος του οδοστρωματος τρεις κλούβες της ΔΑΕ απέκλεισαν την Ηρώδου Αττικού με απαγόρευση ακόμα και της διέλευσης για τους πεζούς.

 

17.27 Μετά από μια ώρα στάσης στο Μεταξουργείο, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν πριν από λίγο για Σύνταγμα.

 

16.43 σε νέο δελτίο Τύπου η δημοιτκή αρχή της Πάτρας αναφέρει:

"Ένα τεράστιο λαϊκό ποτάμι αγώνα κατά της ανεργίας, έφτασε στο Χαϊδάρι, τελευταίο σταθμό της αγωνιστικής πορείας προς το Σύνταγμα.

Η υποδοχή που έγινε στους διαδηλωτές ήταν ανεπανάληπτη σε ενθουσιασμό, παλμό, και αγωνιστική διάθεση. Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν εκεί, για να υποδεχθούν την πορεία, ενώ σε όλη τη διαδρομή διερχόμενα αυτοκίνητα κορνάριζαν ρυθμικά δίνοντας τόνο ξεσηκωμού.

Όταν η πορεία έφτασε στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου, στην υποδοχή για το καλωσόρισμα, ήταν οι Δήμαρχοι Χαϊδαρίου, Καισαριανής, Πετρούπολης και Ικαρίας, καθώς και ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Εκεί ήταν επίσης, συνδικάτα, εργατικά σωματεία, απολυμένοι της κόκα –κόλα Θεσσαλονίκης, επαγγελματικοί, επιστημονικοί και αθλητικοί σύλλογοι και χιλιάδες κόσμου.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από εκπροσώπους του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Χαϊδαρίου, της Λαϊκής Επιτροπής Αιγάλεω και τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου Μιχάλη Σελέκο, που δήλωσε αλληλέγγυος της  πρωτοβουλίας του Δήμου Πατρέων και κάλεσε κατοίκους και φορείς του Δήμου του, να πορευτούν όλοι μαζί μέχρι το Σύνταγμα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ευχαρίστησε για την υποδοχή και απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Χαϊδαρίου τον κάλεσε να πάρει τη σκυτάλη και να συνεχίσει τον δίκαιο αγώνα ενάντια στην ανεργία.

Νωρίτερα, έγινε η πρώτη στάση της πορείας στον Ασπρόπυργο, όπου στην υποδοχή ήταν για χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου και όλη η Δημοτική Αρχή.

Επίσης από τον Ασπρόπυργο, μπήκαν στην πορεία εκατοντάδες μέλη φορέων, συνδικάτων, εργατικών σωματείων και αθλητικών συλλόγων, που ήρθαν από την Πάτρα, να λάβουν μέρος στην πεζοπορία μέχρι το Σύνταγμα.

Στις 3 το μεσημέρι, η πορεία ξεκίνησε από το Χαϊδάρι, με προορισμό το Σύνταγμα, για το μεγάλο συλλαλητήριο".

 

15.22 Ξεκίνησε για την πλατεία Συντάγματος όπου θα κορυφωθεί η διαμαρτυρία, η πορεία των πατρινών κατά της ανεργίας. Προηγήθηκε στάση μιας ώρας στο Χαϊδαρι για τις εκδηλώσεις υποδοχής που είχε διοργανώνει ο δήμος Χαϊδαρίου.

14.17 μμ: Στις 3 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η πορεία κατά της ανεργίας από το Χαϊδάρι για το Σύνταγμα. Εκεί στις έξι το απόγευμα θα ολοκληρωθεί με συγκέντρωση και συναυλία η πορεία των 220 χιλιομέτρων από την Πάτρα στην Αθήνα.

Ο απεσταλμένος του thebest Φάνης Βγενόπουλος μεταδίδει:

Νωρίτερα κατά την στάση των οδοιπόρων στο Χαϊδάρι ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης απεύθυνε χαιρετισμό στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί υπογραμμίζοντας:

"Ο αγώνας μας δεν είναι φωτοβολίδα.Θα έχει συνέχεια και θα τον οργανώσουμε εμείς. Η σκυτάλη του αγώνα θα παει σε ολη την Ελλάδα". Παράλληλα δεν παρέλειψε από το βήμα να ευχαριστήσει τον Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα αναφέροντας χαρακτηριστικά "η παρουσία του μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε. Και αποδεικνύει ποιος είναι κερί αναμμένο για τις λαικές ανάγκες".

 

13.35 Ενθουσιώδης ήταν η υποδοχή των πατρινών οδοιπόρων στο Χαϊδάρι.

Κάτοικοι της περιοχής, συνδικάτα, μέλη πολιτικών οργανώσεων, εργαζόμενοι περίμεναν κατα μήκος του δρόμου τον Δήμαρχο Πατρέων και όσους όσοι συμμετέχουν στην κινητοποίηση, τους χειροκροτούσαν και φώναζαν συνθήματα .

Παρών και ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσουμπας που υποδέχθηκε με κόκκινα γαρύφαλα τον κ. Πελετίδη.

Ο κ. Κουτσούμπας, χαρακτήρισε την πορεία για την ανεργία του Δήμου Πατρέων, "ένα μικρό λιθαράκι στο μεγάλο αγώνα για δουλεια για όλους".

Ο Δήμαρχος Πατρέων από την πλευρά του τόνισε: "Μετά από 220 χιλιομετρα πορείας μεταφέρουμε τη σκυτάλη του αγώνα για το αυτονόητο δικαίωμα στη δουλειά. Αυτό είναι η αρχη και ερχονται μεγαλυτεροι αγωνες. ο αγωνας θα αβγατισει στο αμεσο μελλον".

Η εκδήλωση υποδοχής θα εξελιχθεί σε ένα μεγάλο λαϊκό γλέντι, καθώς στην πλατεία Δημαρχείου ήδη όλα είναι έτοιμα για συναυλία, χορευτικά συγκροτήματα και φαγητό.

13.00 Η πορεία μπήκε ήδη στο Χαϊδάρι και φθάνει στο Δημαρχείο για την εκδήλωση υποδοχής στο σημείο, όπου βρίσκεται και ο Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

 

12.20 Όλα έτοιμα για την εκδήλωση υποδοχής, της μεγάλης πορείας Πάτρα - Αθήνα για την ανεργία που θα φτάσει στο Χαϊδάρι σε λίγη ώρα, από τη Δημοτική Αρχή της πόλης, κατοίκους, σωματεία, φορείς και Λαϊκές Επιτροπές, εκπροσώπους της Λαϊκής Ενότητας, του ΜΕΤΑ και του ΠΑΜΕ που ήδη μετά τις 11 το πρωί καταφθάνουν στην πλατεία Δημαρχείου.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη οι δήμαρχοι Χαϊδαρίου, Πετρούπολης, Καισαριανής και Ικαρίας.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης υποδοχής έχουν προγραμματιστεί χαιρετισμοί, συναυλία και χορευτικό πρόγραμμα.

Οι οδοιπόροι θα ξεκουραστούν και μετά θα συνεχίσουν την πορεία προς τον τελικό προορισμό τους που είναι το Σύνταγμα.

 

11.49 Εκδήλωση υποδοχής της πορείας Πάτρα - Αθήνα για την ανεργία πραγματοποιείται αυτή την ώρα στον Ασπρόπυργο από το δήμο και φορείς της περιοχής.

Μιλώντας ο δήμαρχος Ασπροπύργου, Νίκος Μελετίου καλωσόρισε τους πεζοπόρους συγχαίροντάς τους για το μήνυμα που εκπέμπουν.

Σε λίγη ώρα η πορεία θα ξεκινήσει για το Χαϊδάρι.

11.13 Στην πλατεία Παραλίας στον Ασπρόπυργο βρίσκονται αυτή την ώρα οι οδοιπόροι όπου τους υποδέχτηκαν η Δημοτική Αρχή και τα συνδικάτα της περιοχής, ενώ σε λίγο θα γίνει εκδήλωση.

Οι οδοιπόριο πέρασαν νωρίτερα από τη «Χαλυβουργική».

Λεωφορεία που έχουν έρθει από την Πάτρα σταματάνε και αποβιβάζουν κόσμο που μπαίνει στην πορεία.

10.50 Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος που βρίσκεται στο σημείο περιμένοντας τους πατρινούς διαδηλωτές δήλωσε στον απεσταλμένο του thebest.gr Φάνη Βγενόπουλο:

«Η πρωτοβουλία του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα και δείχνει τον τρόπο που πρέπει να λειτουργούν οι δήμοι. Είναι γεγονός ότι δεν λύνεται με μια πορεία το πρόβλημα, πρέπει να αντιδράσει η κοινωνία.

10.30πμ Φθάνει στη Χαλυβουργική σε λίγο η πορεία του Δήμου Πατρέων για την ανεργία. Νωρίτερα ενώθηκαν με τους οδοιπόρους εργαζόμενοι και μέλη συνδικάτων από την Ελευσίνα.

Στις 11 π.μ. η πορεία αναμένεται να φτάσει στο Χαϊδάρι όπου θα γίνει συγκέντρωση υποδοχής από σωματεία και συνδικάτα. Εκεί θα ενταχθούν στην πορεία και όσοι έφυγαν ξημερώματα από την Πάτρα.

Ομοσπονδίες, συνδικάτα και Επιτροπές ανέργων, μαζί με δεκάδες ακόμα φορείς του κινήματος, ετοιμάζονταισήμερα Κυριακή να υποδεχτούν με έναμεγάλο συλλαλητήριο τους οδοιπόρους από την Πάτρα, στις 6 π.μ.στοΣύνταγμα.

Στο συλλαλητήριο θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ανάμεσα σε άλλα, το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει συναυλία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, στην οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή οι παρακάτω καλλιτέχνες: Αντωνοπούλου Ρίτα, Κουρούση Ντένια, Λέκκας Βασίλης, Λεμπέσης Γιάννης, Μανωλοπούλου Σταυρούλα, Μεράντζας Γιώργος, Μουσάδη Νατάσσα, Μπούσαλης Πάνος, Παπάζογλου Σοφία, Σαρρής Γιώργος και τα συγκροτήματα των Καραντωνίου Χρυσόστομου και Παπαϊωάννου Πάνου, Kollektiva, «Υπεραστικών».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις