Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Με τι καιρό θα γίνουν οι παρελάσεις του Καρναβαλιού; Θα πετάξουμε χαρταετό τη Δευτέρα; Αναλυτική πρόβλεψη του τριημέρου για την περιοχή

Πάτρα: Με τι καιρό θα γίνουν οι παρελάσε...

Η χώρα μας θα επηρεαστεί από ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα φέρει αρκετές βροχές και καταιγίδες

Αναλυτική πρόβλεψη για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην Πάτρα κατά τη διάρκεια του τριημέρου της Αποκριάς, δημοσιοποίησε ο Νικόλας Σερέτης  (γνωστός και ως Nick-Stormlover) για το meteoclub.gr. Σύμφωνα με την πρόβλεψη από το μεσημέρι του Σαββάτου υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να εκδηλωθεί και καταιγίδα στην πόλη της Πάτρας, ενώ η Κυριακή θα κυλήσει με άστατο καιρό.

Αναλυτικά η πρόβλεψη του Nick-Stormlover έχει ως εξής:

Με τον Αζορικό Αντικυκλώνα (πεδίο υψηλών βαρομετρικών πιέσεων) να έχει επεκταθεί μέχρι την Μεγάλη Βρετανία αλλά και τα νότια τμήματα της Σκανδιναβικής Χερσονήσου πολλές περιοχές της Κεντρικής, ολόκληρη η Δυτική Ευρώπη, και το μεγαλύτερο τμήμα της Μ.Βρετανίας, όπως κ της Σκανδιναβίας θα περάσουν το τριήμερο χωρίς βροχές.

Στον αντίποδα η χώρα μας θα επηρεαστεί από ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα φέρει αρκετές βροχές και καταιγίδες σε ένα μεγάλο μέρος της χώρας, όπως και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινότερα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας (αρχικά δυτικής-κεντρικής και βόρειας και την Κυριακή Κεντρικής και Βόρειας).

Το χαμηλό αυτό όντας εγκλωβισμένο στην περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου θα βαθυνθεί πρόσκαιρα στον θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Τυνησίας και κατόπιν θα κινηθεί Ανατολικά-Βορειοανατολικά και όπως προαναφέρθηκε θα μεταβάλει εκ νέου τον καιρό στη χώρα μας.

Επίσης δείχνει ικανό να μεταφέρει και αφρικανική σκόνη το Σάββατο και την Κυριακή σ'ένα μεγάλο μέρος της νότιας και ανατολικής χώρας.

Ας αναλύσουμε τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην Πάτρα κατά την διάρκεια του ερχόμενου τριημέρου.

Το Σάββατο, λοιπόν, θα ξεκινήσει με νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες, οι οποίες αρχικά θα δίνουν βροχές ασθενούς έως και μέτριας εντάσεως.

Μέσα στο μεσημέρι και στο απόγευμα υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να εκδηλωθεί και καταιγίδα στην πόλη της Πάτρας οι οποία θα συνοδεύεται και από ηλεκτρική δραστηριότητα.

Παρ'όλα αυτά προς το βράδυ αναμένεται πρόσκαιρη υποχώρηση των φαινομένων ως προς την έντασή τους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11-16oC.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί ισχυροί μέχρι και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες.

Η έντασή τους θα αγγίξει τα 6bf μέσα στην πόλη ενώ στην περιοχή του Ρίου, στην παράκτια ζώνη της πόλης αλλά και σε επικλινείς περιοχές γύρω από την πόλη δεν αποκλείονται ριπές των 7-8bf πρόσκαιρα.

Θα εξασθενήσουν όμως από το μεσημέρι και μετά ρίχνοντας τις εντάσεις τους σε χαμηλά επίπεδα και στρεφόμενοι σε πιο νότιος-νοτιοανατολικούς.

Η Κυριακή θα κυλήσει καθ'όλη την διάρκειά της με άστατο καιρό.

Δηλαδή θα υπάρχουν εναλλαγές μέσα στην ημέρα ανοιχτού και κλειστού καιρού με τα όποια φαινόμενα να εκδηλώνονται με την μορφή ισχυρής μπόρας.

Τις αργά απογευματινές και τις βραδινές ώρες οι μπόρες αυτές ενδέχεται να είναι πιο πολλές ως προς την συχνότητα εκδήλωσής τους.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα επίπεδα του Σαββάτου ενώ ο άνεμοι θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις χωρίς να δημιουργούν προβλήματα με την έντασή τους.

Η Καθαρά Δευτέρα φαίνεται πως θα είναι η καλύτερη ημέρα του τριημέρου για την πόλη της Πάτρας, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες μπόρες μικρής διάρκειας αργά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Τα διαστήματα με ανοιχτό καιρό όμως θα είναι μεγαλύτερα από το Σαββατοκύριακο.Ο υδράργυρος θα παρουσιάσει μικρή πτώση σε σχέση με τις τιμές του Σ/Κ πέφτοντας τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ λίγο κάτω από τους 10oC για να ανέλθει το μεσημέρι στους 14-15oC.

Οι άνεμοι θα έχουν στραφεί σε πιο βόρειους-βοριοδυτικούς κάνοντας λίγο πιο έντονη την αίσθηση της ψύχρας, ενώ από πλευράς εντάσεων αυτοί θα πνέουν γενικά ασθενείς 2-3bf χωρίς να αποκλείεται κάποιο 4-5αράκι νωρίς το απόγευμα στον Πατραϊκό κόλπο, κυρίως στα δυτικά τμήματα αυτού.

Χιονοπτώσεις πιθανώς να εκδηλωθούν >1700-1800 μέτρα στον Χελμό και στον Ερύμανθο ενώ πιο μικρή αλλά υπαρκτή η πιθανότητα να χιονιστούν πρόσκαιρα και οι υψηλότερες κορυφές του Παναχαϊκού όρους.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από αύριο το απόγευμα- Η μεγάλη παρέλαση στην Πάτρα δείχνει να "στεγνώνει" με μια αραιή συννεφιά

Πάτρα: Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν να καταφθάνουν οι επισκέπτες του καρναβαλιού – Πλήθος κόσμου στο κέντρο της πόλης - ΔΕΙΤΕ ΝΕΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις