Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δραστικές μειώσεις στις συντάξεις ζητούν οι δανειστές - Επιστρέφει το κουαρτέτο

Δραστικές μειώσεις στις συντάξεις ζητούν...

Σήμερα στην Αθήνα

Η πρόταση που έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά για τα ποσοστά αναπλήρωσης προκαλεί μειώσεις ως και σε ποσοστό 30% στις συντάξεις.Τα ποσοστά αναπλήρωσης αυτά ωστόσο, με βάση την εφημερίδα "Τα Νέα" δεν ικανοποιούν τους δανειστές οι οποίοι ζητούν να μπει το μαχαίρι πιο βαθιά.


Σε κάθε περίπτωση ωστόσο οι συντάξεις χωρίζονται στα δύο. Σε εκείνες για τους ασφαλισμένους ως και 25 έτη και σε εκείνους με περισσότερα έτη ως και τα 42. Για τα έτη άνω των 25 τα ποσοστά αναπλήρωσης μειώνονται δραματικά και έτσι επί της ουσίας δεν είναι προς το συμφέρον των εργαζόμενων.


Με το νέο ασφαλιστικό όσα περισσότερα, μετά τα 25 έτη, έχει κάποιος ασφαλισμένος, όσο δηλαδή αυξάνεται ο μισθός και οι κρατήσεις του τόσο μικρότερη σύνταξη παίρνει.


Το ποσοστό αναπλήρωσης ως τώρα κυμαινόταν από 12% ως και 63% ανάλογα με τα έτη ασφάλισης. Με το νέο ασφαλιστικό όμως το ποσοστό πέφτει και διαμορφώνεται από 12% ως και 48,7%.Ωστόσο, σύμφωνα με τα Νέα η πρόταση αυτή δεν ικανοποιεί την πλευρά των δανειστών που απαιτούν ακόμη πιο δραστική μείωση και άρα ακόμη μικρότερες συντάξεις.

Στο μεταξύ επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα το κουαρτέτο, μετά το πράσινο φως που άναψε στο χθεσινό eurogroup.

Ο επικεφαλής του Γερούν Ντάισελμπλουμ αναγνώρισε ότι έχει γίνει αρκετή δουλειά προς την κατεύθυνση της επιτυχημένης ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης, όμως χρειάζεται περισσότερα να γίνουν.

«Οι μεταρρυθμίσεις και το πακέτο των μέτρων πρέπει να πάει πιο πέρα από ό,τι έχει μπει στο τραπέζι μέχρι τώρα, αλλά γνωρίζουμε ότι μέρος της λύσης του ζητήματος αυτού εδράζεται σε μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Γι' αυτό και είπα ότι αυτή η συζήτηση θα ξεκινήσει πολύ σύντομα» είπε.

Διευκρίνισε επίσης ότι στη σημερινή συνεδρίαση δεν έγινε συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, προσθέτοντας ότι οι υπουργοί ενημερώθηκαν ότι η συζήτηση μπορεί να ξεκινήσει «αρκετά γρήγορα πλέον».

 

με πληροφορίες απο newsit.gr, in.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις