Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δρίτσας:Θα στείλουμε μετανάστες σε όλη τη χώρα-Κλειστή από χθες το βράδυ η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ- Πρόσφυγες απέκλεισαν τη σιδηροδροική γραμμή στην Ειδομένη

Δρίτσας:Θα στείλουμε μετανάστες σε όλη τ...

6.500 πρόσφυγες στην Ειδομένη

Περισσότεροι από 6.000 πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη, ενώ μόλις τριακόσιους πρόσφυγες πήρε χθες η ΠΓΔΜ, μέσω της ουδέτερης ζώνης και στη συνέχεια έκλεισε το σημείο διέλευσης.

Συγκεκριμένα, από τις 4, χθες το μεσημέρι, έως τις 8 το βράδυ, πέρασαν 300 άτομα από το Ιράκ και τη Συρία αλλά έκτοτε, το σημείο έχει κλείσει.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στον καταυλισμό στην Ειδομένη βρίσκονται περίπου 6.500 πρόσφυγες και άλλοι 400 είναι συγκεντρωμένοι στο βενζινάδικο, στο ύψος του Πολύκαστρου.

Πριν από λίγη ώρα σε αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής, στην Ειδομένη, προχώρησαν πρόσφυγες που διαμαρτύρονται ζητώντας να αρχίσει η ροή διέλευσης από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ.

Θεωρώντας ότι ο αποκλεισμός των γραμμών αποτελεί πλέον το μοναδικό μέσο πίεσης, δεκάδες πρόσφυγες έχουν καθίσει πάνω στις γραμμές και προτρέπουν και άλλους να κάνουν το ίδιο.

Ο  αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA είπε ότι η Ελλάδα έχει ζητήσει έκτακτη βοήθεια από την Κομισιόν για το προσφυγικό ενώ ανέφερε ότι θα εγκλωβιστούν στη χώρα μας 50.000 με 70.000 πρόσφυγες (Προσφυγικό: Αίτημα της Ελλάδας στην Κομισιόν για έκτακτη βοήθεια -Μουζάλας:Υπολογίζουμε ότι θα εγκλωβιστούν στη χώρα μας 50.000 με 70.000 πρόσφυγες - ΒΙΝΤΕΟ).

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας τόνισε πως δεν αποκλείεται να σταλούν πλοία με πρόσφυγες και στη Θεσσαλονίκη, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά στον ΣΚΑΪ .

Εφόσον δεν υπάρχει ευρωπαϊκή λύση στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος και η Ευρώπη δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, ο καλύτερος τρόπος να αντεπεξέλθουμε είναι η ισοκατανομή των προσφύγων σε όλη τη χώρα για αυτό δεν αποκλείεται να στείλουμε πλοία και στη Θεσσαλονίκη, είπε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Ήδη στέλνουμε στην Καβαλά που σηκώνει αρκετό βάρος σημείωσε. Εξήγησε πάντως ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι «στα πλάνα μας η Θεσσαλονίκη».

Έκανε γνωστό ότι έχει γίνει συνεννόηση με τις ναυτιλιακές εταιρίες τα τρία πλοία να φορτώσουν και να φιλοξενήσουν κόσμο στα νησιά πριν αναχωρήσουν αλλά, αυτό δεν έχει ακόμα χρειαστεί.

Ανέφερε επίσης ότι εχθές το βράδυ κατέπλευσαν στα νησιά 2156 πρόσφυγες, ενώ βρίσκονται ήδη άλλοι 6000.

Εκτίμησε τέλος ότι η κατάσταση είναι αυτή την ώρα διαχειρίσιμη.

Επίσης έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ζητά η ΝΔ.

Προσφυγικό: Έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ζητά η ΝΔ

Νέα πρόκληση την ίδια ώρα από την Αυστρία.

«Δεν κατανοώ πλέον την πολιτική των Ελλήνων. Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να δρα σαν γραφείο ταξιδίων και να στέλνει αλλού όλους τους πρόσφυγες. Η Ελλάδα υποδέχθηκε τον τελευταίο χρόνο 11.000 πρόσφυγες, ενώ εμείς 90.000. Αυτό δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί» δηλώνει σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Osterreich ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν.

Η Ελλάδα λειτουργεί σαν γραφείο ταξιδίων στο προσφυγικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνοιξε το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Σχιστό ...

Αχαΐα: Nέα σενάρια για δημιουργία κέντρου Προσφύγων ...

Στηρίζουν, αλλά με όρους, το κέντρο προσφύγων στο Σχιστό ...

Κέντρα προσφύγων κατά μήκος της εθνικής οδού, προτείνει .

 

skai.gr ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις