Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ολοκληρώνεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προέδρου στη ΝΔ - Σπεύδουν και την τελευταία ώρα στην Αχαΐα

Ολοκληρώνεται  η ψηφοφορία για την ανάδε...

Σε εξέλιξη από τις 07:00 το πρωί

Νεώτερη ενημέρωση:

Μεγάλη είναι η προσέλευση ακόμη και την τελευταία στιγμή των μελών της ΝΔ στην Πάτρα, για τις εκλογές ανάδειξης του νέου αρχηγού του κόμματος, γεγονός που αναμένεται να ανεβάσει τα ποσοστά συμμετοχή του β’ γύρου.

Ολοκληρώνεται στις 19:00 η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προέδρου στη ΝΔ και τις τελευταίες ώρες η συμμετοχή έχει αυξηθεί.

Αμφότερα τα επιτελεία των δύο υποψηφίων συμφωνούν πως μέχρι στιγμής έχουν προσέλθει να ψηφίσουν σχεδόν 350.000 άτομα.

Μάλιστα, σε περίπτωση που θα συνεχίσει να υπάρχει κόσμος έξω από τα εκλογικά κέντρα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παραταθεί η εκλογική διαδικασία μέχρι τις 20.00.

Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, με μόνη εξαίρεση τον βανδαλισμό του εκλογικού κέντρου στη Ν.Φιλαδέλφεια από ομάδα αντιεξουσιαστών.

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ομαλά διεξάγεται η εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης του νέου αρχηγού της ΝΔ στα εκλογικά τμήματα της Αχαΐας. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στο νομό μέχρι τις

5 το απόγευμα είχαν ψηφίσει περί τα  6.500 μέλη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κομματικών στελεχών η συμμετοχή στην Αχαΐα θα ξεπεράσει το 80% και θα προσέλθουν στην κάλπη περί τους 8.000 ψηφοφόροι, από τους 9000 που είχαν συμμετάσχει στην αναμέτρηση της 20ης Δεκεμβρίου.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Μέχρι τις 13.40 είχαν ψηφίσει περίπου το 50% του εκλογικού σώματος της ΝΔ για τις εσωκομματικές εκλογές, το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 4.300 ψηφοφόρους στον νομό Αχαΐας. Τα στοιχεία μας έδωσε  ο πρόεδρος της ΝΕΦΕ Γιώργος Κακούρης.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις εξελίσσεται η εκλογική  διαδικασία στα 27 εκλογικά τμήματα της Αχαϊας για την ανάδειξη νέου προέδρου στη ΝΔ. Στις 07.00 το πρωϊ άνοιξαν οι κάλπες και στην Πάτρα , όπως επίσης και σε όλα τα εκλογικά τμήματα του νομού Αχαϊας. Η βροχούλα που από το πρωί πέφτει στην Αχαϊκή πρωτεύουσα δεν φαίνεται να πτοεί τους νεοδημοκράτες. Μεγάλη η συμμετοχή και στα Καλάβρυτα όπου οι ψηφοφόροι της ΝΔ σπεύδουν στις κάλπες από νωρίς το πρωί.

- Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:00, εκτός αν η συμμετοχή είναι τόσο μεγάλη και χρειαστεί παράταση
- Στις 09:45 στη Θεσσαλονίκη ψήφισε ο Κώστας Καραμανλής
- Στις 10:30 στην Κηφισιά ψήφισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης 
- Στο παλιό δημαρχείο του Υμηττού ψηφίζει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, θα πάει και στο ΕΒΕΑ
- Στις 13:00 στο Βελλίδειο ψηφίζει ο Απόστολος Τζιτζικώστας
- Αισιόδοξος ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης πως θα υπάρχει αποτέλεσμα στις 23:00

Σε εξέλιξη από τις 07:00 το πρωί ο δεύτερος και καθοριστικός γύρος των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία από τον οποίο θα προκύψει ο νέος πρόεδρος του κόμματος και ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Βαγγέλης Μεϊμαράκης ή Κυριάκος Μητσοτάκης; Δικαίωμα ψήφου έχουν οι 404.000 πολίτες που ψήφισαν και την πρώτη Κυριακή. Όσοι ψηφίσουν θα πρέπει να προσέλθουν στα ίδια εκλογικά κέντρα με την πρώτη φορά. Συνολικά θα στηθούν 1.290 κάλπες σε 883 εκλογικά τμήματα. Όποιος θέλει να ψηφίσει, πρέπει να έχει μαζί του ταυτότητα ή διαβατήριο. Θα πάρουν στα χέρια τους τρία ψηφοδέλτια: ένα για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ένα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη κι ένα λευκό.

Αυτή τη φορά, οι ψηφοφόροι θα πρέπει να αναζητήσουν το που ψηφίζουν με βάση το αρχικό του επιθέτου τους, ενώ δεν θα πληρώσουν τα 3 ευρώ της συμμετοχής ούτε και θα συμπληρώσουν την ειδική φόρμα. Ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης δηλώνει αισιόδοξος πως είναι πιθανό το τελικό αποτέλεσμα να έχει βγει στις 23:00 το βράδυ της Κυριακής. Επίσης, η διασταύρωση των στοιχείων δεν θα γίνει μόνο με φαξ αλλά και με e-mail.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις κάλπες οι ψηφοφόροι της ΝΔ - Πού θα λειτουργήσουν τα εκλογικά κέντρα στην Αχαία

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις