Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Παρέμβαση Εισαγγελέα για τα τροχαία στην Αντιρρίου Ιωαννίνων

Δυτική Ελλάδα: Παρέμβαση Εισαγγελέα για ...

Εγγραφο «φωτιά» του Εισαγγελέα παρουσιάστηκε στο Δ.Σ. Αγρινίου

Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου προκάλεσαν τα τελευταία τροχαία ατυχήματα – πολλά εκ των οποίων εξελίχθηκαν σε θανατηφόρα- κατά μήκος της καρμανιόλας της Εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων και ιδιαίτερα στο τμήμα από τον κόμβο Ερμίτσα μέχρι και την επέκταση της συγκεκριμένης εξόδου της πόλης, περιοχή που κρίνεται ως εξαιρετικά επικίνδυνη.

Το γεγονός αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου, από κατοίκους και καταστηματάρχες της Εθνικής Οδού, οι οποίοι καθημερινά βιώνουν τον δικό τους Γολγοθά.

Μάλιστα στην παρέμβαση του ο Εισαγγελέας επισημαίνει ότι θα ζητηθούν ευθύνες κατά παντός υπευθύνου για κάθε τροχαίο που θα συμβαίνει στο οδικό δίκτυο.

Στη συνεδρίαση το λόγο πήραν και εκπρόσωποι των κατοίκων οι οποίοι ζήτησαν παρεμβάσεις εδώ και τώρα για τον δρόμο – έκτρωμα όπως τον χαρακτήρισαν, ενώ στην ομιλία του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής έκανε λόγο για δρόμο στρούγκα και ότι πουθενά ανά τη χώρα δεν υπάρχουν «New Jersey».

Επιπρόσθετα υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα θέμα που αφορά και πρέπει να αφορά ολόκληρη την πόλη, ενώ κλείνοντας χαρακτήρισε απαράδεκτη για το Αγρίνιο την εικόνα της εθνικής οδού.

Στη συνεδρίαση του σώματος ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ενημέρωσε το συμβούλιο για τις επαφές της δημοτικής αρχής που βρίσκονται σε εξέλιξη με παράγοντες και στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου, ανακοινώνοντας μάλιστα ότι την ερχόμενη Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, κλιμάκιο θα επισκεφθεί για το λόγο αυτό την περιοχή.

Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει να γίνει νέο έργο άρσης της επικινδυνότητας, για την άρση της επικινδυνότητας. Αυτά τα πράγματα είναι τραγελαφικά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Τραπεζιώτη κατατέθηκαν ερωτήματα για το θέμα, μεταξύ άλλων για το αν υπάρχει κυκλοφοριακή σύνδεση και από ποια πλευρά του Υπεραστικού Κτελ Αιτωλοακαρνανίας, χωρίς ωστόσο να δοθούν σαφείς απαντήσεις, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των τεχνικών παραγόντων του Υπουργείου Υποδομών.

Με πλειοψηφία πέρασε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου ψήφισμα για τη διατήρηση των αστυνομικών τμημάτων στην Αιτωλοακαρνανία. Οι παρατάξεις συμφώνησαν (εκτός από τη Λαϊκή Συσπείρωση που ψήφισε λευκό) ότι όχι μόνο πρέπει να παραμείνουν να τμήματα αλλά να ενισχυθούν κιόλας με προσωπικό, ενώ σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου η εξαγγελία για σύσταση Άμεσης Δράσης στο Αγρίνιο από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, έγινε για να χρυσωθεί το χάπι. Μάλιστα άφησε υπονοούμενα για συμφέροντα πίσω από τα σχέδια του Υπουργείου φέρνοντας ως παράδειγμα το νομό Ηλείας, που αν και μικρότερος σε έκταση και πληθυσμό από την Αιτωλοακαρνανία, θα έχει περισσότερα αστυνομικά τμήματα. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός υπενθύμισε την παραχώρηση δημοτικού κτιρίου για το αστυνομικό τμήμα του Αγίου Βλασίου επί ημερών του, γεγονός που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν λειτουργικά έξοδα.

Στο μεταξύ στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε και το θέμα των πενταμηνιτών. Το σώμα έλαβε απόφαση να ζητήσει από την Κυβέρνηση την παράταση της συγκεκριμένης μερίδας συμβασιούχων σε 10 ή 12 μήνες, έτσι ώστε να έχουν δικαίωμα ένταξή στον ΟΑΕΔ.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ – 2016

Μειωμένος –όπως αναμενόταν εξάλλου μετά και από την κατάθεση του τεχνικού προγράμματος- κατατέθηκε χθες από την δημοτική αρχή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου, ο προϋπολογισμός για το έτος 2016. Ο προϋπολογισμός σε σχέση με πέρσι είναι μειωμένος κατά 2,5 εκ. ευρώ περίπου. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή οι οφειλές του Ελληνικού Δημοσίου αλλά και οι περικοπές των πόρων προς την αυτοδιοίκηση, δένουν τα χέρια των Δήμων, με τους ΟΤΑ να αναγκάζονται να βρουν τρόπους ώστε να βγει… η χρονιά που έρχεται. Το έλλειμμα από τις επιχορηγήσεις, ξεπερνά τα 2 εκ. ευρώ, από την τακτική κατανομή τα 500 χιλιάδες ευρώ, από τη ΣΑΤΑ 911 χιλιάδες ευρώ, ενώ δεν έχουν καταβληθεί περί τα 4,5 εκ. ευρώ από τον τρέχον προϋπολογισμό.

Από το 2011 οι κρατικές επιχορηγήσεις έχουν μειωθεί κατά 46%, ενώ σημαντικές δυσκολίες στα ταμεία του Δήμου Αγρινίου προκαλούν και τα χρήματα που πρέπει να καταβληθούν από αγωγές. Το ποσό ξεπερνά τα 3 εκ. ευρώ!

Όσον αφορά στη μισθοδοσία ανά έτος αγγίζει τα 23 εκ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου υπαλλήλων, αιρετών και προέδρων κοινοτήτων. Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό συνεχιζόταν μέχρι αργά χθες το βράδυ.

πηγή: sinidisi.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις