Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στο... "κόκκινο" αυτοκινητόδρομοι και μίνι περιμετρική - Συνάντηση Σταθάκη - Κατσιφάρα σήμερα για το νέο ΕΣΠΑ

Στο... "κόκκινο" αυτοκινητόδρο...

Το απόγευμα στο Υπουργείο

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη θα έχει το απόγευμα στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, προκειμένου να συζητήθούν τα προβλήματα που προκαλεί η κυβερνητικη απόφαση για μια σειρά έργων που εκτελούνται στα πλαίσια ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας 2007-2014, που πρόκειται να ενταχθούν στη νέα προγραμματική περίοδο και συγκεκριμένα στο ΣΕ.Σ 2014-2020.

Η απόφαση εκτιμάται οτι θα οδηγησει στην απώλεια περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ από την κοινοτική χρηματοδότηση που είχε προβλεφθεί για έργα στη Δυτική Ελλάδα την προηγούμενη περίοδο, ενω παράλληλα εκφράζονται φόβοι για δέσμευση σχεδόν του συνολου του νέου ΠΕΠ της επόμενης πενταετίας για παλιές εργολαβίες με αποτέλεσμα να μην μπει κανένα νέο έργο υποδομής στο νέο πρόγραμμα.

Ανοιχτά εκφράζονται φόβοι για την ολοκλήρωση της Πατρών-Κορίνθου αλλά και την Πατρών-Πύργου που αναμενόταν να ξεκινήσει να δημοπρατείται τμηματικά πριν τα τέλη του 2015 και για μια σειρά ακόμη μικρότερων έργων όπως η Μίνι Περιμετρική Παράκαμψη των Πατρών.

Ο κ. Σταθάκης σε ειδική συνέντευξη για το νέο πρόγραμμα ξεκαθάρισε ότι με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα αν οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι της Ολυμπίας Οδού αλλά και της Ιονίας Οδού, περάσουν στο νέο ΣΕΣ 2014-2020, για την επόμενη πενταετία δε θα περισσέψει ούτε ευρώ για νέα έργα.

Παράλληλα τόνισε ότι για τα έργα που εκτελούν σήμερα οι περιφέρειες, μόνο αν βρεθεί λύση με το θέμα των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, θα περάσουν μεν στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) αλλά και πάλι δεν θα ενταχθούν νέα έργα υποδομών στα 13 ΠΕΠ σε όλη τη χώρα για την επόμενη 5ετία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτός νέου ΕΣΠΑ οι αυτοκινητόδρομοι της Ολυμπίας και Ιόνιας Οδού - Λείπουν 600 εκατομμύρια για τους οδικούς άξονες

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις