Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η στάση των "παπανδρεϊκών" στην Αχαϊα και οι αποστάσεις από ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Η στάση των "παπανδρεϊκών" στη...

Την ίδια στιγμ'η που ο Νίκος Παπανδρέου τάσεται υπέρ του "Ποταμιού"

Στάση αναμονής και αποστάσεις απο τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ τηρούν τα στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ στην Πάτρα, παρά την πίεση που τους ασκείται προκειμένου να στηρίξουν το νέο εγχείρημα στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Από το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου, το μόνο στέλεχος που πήρε θέση στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στον Νομό είναι ο Νίκος Μοίραλης από τα Καλάβρυτα, που είναι υποψήφιος με τη λίστα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Πελοπόννησος" ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κατεθύνονται κατά μόνας και κάποια άλλα στελέχη που είχαν προσχωρήσει στο ΚΙΔΗΣΟ όπως ο Ανδρέας Κελεπούρης, ενώ στη γειτονική Αιτωλοακαρνανία καταγράφεται μια αξιόλογη μετακίνηση «παπανδρεϊκού», του πρώην βουλευτή Θάνου Μωραΐτη, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Συμπαράταξης. Η πλειοψηφία όμως των στελεχών και των ψηφοφόρων του Κινήματος τηρούν στάση αναμονής ενώ αυτιδιοικητικά στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ, στην περιφέρεια (Δυτική Αχαΐα, Ερύμανθο, πρώην δήμο Παραλίας Πατρών) κινούνται και προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Καμία μετακίνηση...
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν βασικοί διεκδικητές των 11.000 ψηφοφόρων του Κινήματος στην Αχαΐα όμως η τοπική οργάνωση του ΚΙΔΗΣΟ, λόγω της πίεση που ασκείται, προσωρινά υποστέλει τη σημαία του κόμματος!
Δεν θέλει να θεωρηθεί ότι είναι -ή θα είναι- σε θέση να επηρεάσει ψηφοφόρους, ενόψει των προσεχών εκλογών. «Είτε κλείσουμε προσωρινά είτε μείνουμε ανοικτοί, το ΚΙΔΗΣΟ δεν έχει καμία σχέση με επηρεασμό ψηφοφόρων, είτε επίσημα είτε ανεπίσημα. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τα στελέχη, αλλά και τους υποψηφίους μας» αναφέρει στην «Π» στέλεχος της οργάνωσης που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

 

Πικρίες…
«Θεωρώ, όπως επεσήμανα σε πρόσφατες επιστολές μου, τόσο προς τον Γιώργο Παπανδρέου όσο και προς τη Φώφη Γεννηματά, ότι θα έπρεπε η συμπόρευση δυνάμεων της Κεντροαριστεράς να έχει οργανωθεί καλύτερα» αναφέρει  ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος ήταν δεύτερος σε ψήφους στις εκλογές του Ιανουαρίου με το ΚΙΔΗΣΟ. «Ο διάλογος ΚΙΔΗΣΟ - ΠΑΣΟΚ, δυστυχώς δεν εξελίχθηκε σωστά το τελευταίο 15ήμερο. Οι προθέσεις, στην προσπάθεια προσέγγισης, δεν ήταν αυτές που αναμέναμε, ιδιαίτερα από την πλευρά της κ. Γεννηματά που δεν φάνηκε να κινείται αποφασιστικά» καταλήγει, επισημαίνοντας πάντως ότι σε προσωπικό επίπεδο, παρά την πικρία, παραμένει στην Κεντροαριστερά.
Κινήσεις...

 

Με ΠΟΤΑΜΙ ο Ν. Παπανδρέου
Συζητήσεις έχει προκαλέσει η δημόσια παρέμβαση του Νίκου Παπανδρέου ο οποίος σε άρθρο του με τίτλο «Μαθήματα ενός παλιού τριπτύχου» στο οποίο αναφέρει ότι «Το Ποτάμι είναι κόμμα σύγχρονο, με άτομα που έχουν εμπειρία εντός και εκτός Ελλάδος, χωρίς ''σταριλίκι''. Δεν κουβαλά τα πολιτικά πρόσωπα γνωστά πια ως ''βαρίδια'' και έτσι μπορεί να μιλά πιο ελεύθερα. Ελπίζω να παίξει ρόλο καταλυτικό στην επόμενη κυβέρνηση, μπας και αρχίσουμε τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις