Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Tην Παρασκευή ορκίζεται η υπηρεσιακή κυβέρνηση - Επιστρέφει ο Μεϊμαράκης σήμερα τη διερευνητική εντολή - ΔΕΙΤΕ LIVE

Tην Παρασκευή ορκίζεται η υπηρεσιακή κυβ...

Το χρονοδιάγραμμα μέχρι την κάλπη

10.39  Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο της ανάθεσης διερευνητικών εντολών για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Η εντολή στη συνέχεια αναμένεται να δοθεί στον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

 

Αλλάζει χέρια σήμερα η διερευνητική εντολή γι ατον σχηματισμό κυβρνησης. Ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης την επιστέφει σήμερα στις 10.30  το πρωί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και η "σκυτάλη" αναμένεται να περάσει στη "Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ωστόσο το χρονοδιάγραμμα προς τις κάλπες ξεκαθαρίζει πλέον, και όπως όλα δείχνουν την Παρασκευή θα ορκιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Η εντολή θα περάσει εντός της ημέρας στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος θα έχει επίσης τρεις ημέρες επαφών για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Εφόσον και η εντολή αυτή δεν καρποφορήσει, όπως αναμένεται, την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ή τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων, σε μια τελευταία προσπάθεια για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, αναφέρει το in.gr

Εφόσον ούτε η τελευταία προσπάθεια ευοδωθεί, τότε την Παρασκευή 28 Αυγούστου θα ορκιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση, με πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

Με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα, οι εκλογές θα γίνουν στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ερωτηθείσα σχετικά, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε στην ΕΡΤ1 την Κυριακή ότι «η ημερομηνία των εκλογών, όπως φαίνεται μέχρι τώρα, είναι εφικτό να είναι η 20η Σεπτεμβρίου».

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Επιστρέφει σήμερα τη διερευνητική εντολή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης - Στον Παναγιώτη Λαφαζάνη η "σκυτάλη"

Ποια θα είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός αν δεν ευοδωθούν οι διερευνητικές εντολές

 

Άρχισαν τα όργανα- Μεϊμαράκης κατά Τσίπρα: Είσαι καθεστωτικός- Μαξίμου: Είσαι προσωρινός- Συγγρού: Η αλαζονεία τυφλώνει

Αχαϊα: Παραιτήθηκε η πλειοψηφία της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Αιγίου- Πέντε ακόμη παραιτήσεις από το Συντονιστικό ΟΜ Αγίας Σοφίας-Ζαβλανίου-Αγυιάς και το ΣΥΡΙΖΑ

Βαρουφάκης: Θα ήταν ενδιαφέρον αν με καταδίκαζαν για προδοσία- Θα τους ξεσκέπαζα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις