Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Αθώοι και επισήμως οι 31 του δημοτικού συμβουλίου για τα κομμένα κάγκελα στο λιμάνι- Ο παραλογισμός έλαβε τέλος

Πάτρα: Αθώοι και επισήμως οι 31 του δημο...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

'Εφτασε η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πατρών

Με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πατρών, η οποία και κοινοποιήθηκε στους 31 δημοτικούς συμβούλους που κατηγορούνταν για την κοπή των κάγκελων του λιμανιού της Πάτρας, λαμβάνει τέλος ο παραλογισμός που ήθελε όλο το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας στο σκαμνί ως ηθικούς αυτουργούς της κοπής των κιγκλιδωμάτων του λιμανιού

Σύμφωνα με την απόφαση δεν συντρέχει λόγος για να προχωρήσει το κατηγορητήριο καθώς από το αποδεικτικό υλικό και τις καταθέσεις δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής για τις αποδιδόμενες στους κατηγορούμενους πράξεις. Όλα ξεκίνησαν όταν ο  Δήμος της Πάτρας, υλοποιώντας την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προχώρησε την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, στην αποξήλωση των κιγκλιδωμάτων του παλαιού λιμανιού καθόλο το μήκος των 3,5 χιλιομέτρων του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, που αντιστοιχεί στο τμήμα το οποίο παραχωρείται στον Δήμο, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ Δήμου και Ο.Λ.ΠΑ., αλλά και τη ρητή δέσμευση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η αποξήλωση είχε αρχίσει στις 9.30 το πρωί από τα κιγκλιδώματα που βρίσκονται στο ύψος της οδού Γούναρη και θα έγινε  από συνεργεία του Δήμου Πατρέων.

Ο Δήμος Πατρέων είχε προχωρήσει  στην υλοποίηση  της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά την άρνηση του ΟΛΠΑ να υπογράψει, μέσα στο χρονοδιάγραμμα που ετέθη από το Δημοτικό Συμβούλιο, το σχέδιο σύμβασης για την προσωρινή παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου, σε συνέχεια της σχετικής εντολής του  Βενιζέλου.

Υπενθυμίζεται ότι το 2013 Δημοτικοί σύμβουλοι με επικεφαλής τον τότε  Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνο Μπουρδούλη, είχαν κατευθυνθεί παζοί  από το Δημαρχείο στο Πταισματοδικείο, προκειμένου να καταθέσουν στην Πταισματοδίκη του Α’ Τμήματος Πατρών, για τα κάγκελα που κόπηκαν, στο παραχωρηθέν στο Δήμο Πατρέων τμήμα του λιμανιού, το 2012.

Εκεί, κατά τη διάρκεια των εξηγήσεων που κλήθηκαν να δώσουν -μετά από αίτημα του Ο.Λ.ΠΑ. στον Εισαγγελέα- παρέδωσαν υπόμνημα.

Στο υπόμνημα αναφερόταν όλο το ιστορικό παραχώρησης του θαλάσσιου μετώπου, από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, η υπογραφή των Πρωτοκόλλων Συνεργασίας, αλλά  και το ότι «ο ΟΛΠΑ Α.Ε., αδικαιολόγητα καθυστερούσε να υπογράψει τη σύμβαση παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου μήκους 3.500,00 μ. στο Δήμο Πάτρας, ενάντια στα συμφωνηθέντα».

Σε ό,τι αφορά το γκρέμισμα της περίφραξης, γινόταν  λόγος για «συμβολική καθαίρεση της περίφραξης αρχίζοντας με την αφαίρεση των κιγκλιδωμάτων σε μικρή έκταση της εξωτερικής περίφραξης, προκειμένου να πιεστεί ο ΟΛΠΑ Α.Ε. να εκτελέσει τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει σε εκτέλεση του πρωτοκόλλου συνεργασίας και συγκεκριμένα στην υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις