Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ακόμα με τους βόθρους έχουν μείνει πρώην Καποδιστριακοί Δήμοι - Ποιες περιοχές και πότε θα αποκτήσουν αποχετευτικό δίκτυο

Πάτρα: Ακόμα με τους βόθρους έχουν μείνε...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Στο ΥΠΕΣ για έγκριση οι σχετικές μελέτες

Μπορεί να είμαστε στο 2015 ωστόσο κάποιες περιφερειακές περιοχές της Πάτρας δεν έχουν ακόμα αποχετευτικό δίκτυο και αναγκαστικά κάθε σπίτι αλλά κι επιχειρήσεις έχουν μείνει με τους βόθρους.

Η διαδικασία για να αποκτήσουν περιοχές αποχετευτικό δίκτυο είχε ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια , ωστόσο κάοιες μέχρι σήμερα ακόμα περιμένουν.Όπως εξηγεί στο thebest.gr o Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας οι σχετικές μελέτες για να αποκτήσουν αποχετευτικό δίκτυο το Μιντιλόγλι, τα Ροΐτικα, τα Βραχναίκα και τα Δεμένικα βρίσκονται στο ΥΠΕΣ για έγκριση. Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Παπανικήτας είχε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες για το θέμα, ενώ όπως τονίζει οι επιπλέον διευκρινίσεις που είχε ζητήσει το Υπουργείο από τους μελετητές,  εστάλησαν και αναμένεται η υπογραφή.

"Ελπίζω να μην υπάρχει άλλο εμπόδιο", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η μελέτη του έργου προβλέπει και την επέκταση του κεντρικού αγωγού σύνδεσης με τον βιολογικό καθαρισμό, ο οποίος έχει σταματήσει στην θέση Τσαούση. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ σε ποσοστό 90% και με το ποσό των 10.800.000 ευρώ και το υπόλοιπο κόστος, όπως αναφέρει ο κ. Παπανικήτας, θα καλυφθεί από πόρους της ΔΕΥΑΠ.

Σύμφωνα με τα μέxρι στιγμής δεδομένα, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ εκτιμά ότι πιθανότατα το εργο να δημοπρατηθεί  μέχρι τον Ιούνιο και έως τον Σεπτέμβριο να εχουν ξεκινήσει οι εργασίες.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις