Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στο παγκόσμιο επίκεντρο το σπίτι του Κωστή Παλαμά -Ετοιμάζεται ειδική εκδήλωση με αφορμή την αφή της φλόγας για τους Ολυμπιακούς της Βραζιλίας!

Πάτρα: Στο παγκόσμιο επίκεντρο το σπίτι ...

Εκδήλωση για τους πατρινούς καλλιτέχνες που τον έχουν τιμήσει

Το σπίτι του Κωστή Παλαμά στην Πάτρα θα βρεθεί προσεχώς στο παγκόσμιο επίκεντρο.

Κι αυτό γιατί πληροφορίες θέλουν μέσα στο ιστορικό κτίριο της οδού Κορίνθου 241 αλλά και έξω από αυτό, προγραμματίζεται ειδική τελετή με αφορμή την αφή Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς αγώνες της Βραζιλίας το 2016!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σύλλογος Εικαστικών «Κωστής Παλαμάς», σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων και πολιτιστικούς φορείς της πόλης θααναβιώσουν σε μια ιστορική τελετή, με την παρουσία πρωθιέρειας  και την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, τα Ολυμπιακά ιδεώδη για ειρήνη, ισότητα, συναδέλφωση και το εύ αγωνίζεσθαι.

Το γεγονός αυτό θα βιντεοσκοπηθεί για να παιχθεί στους Ολυμπιακούς αγώνες που θα γίνουν στην Βραζιλία το 2016.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης ο σύλλογος Εικαστικών "Κωστής Παλαμάς" και υπό την αιγίδα του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμα Πατρέων, τιμά προσωπικότητες της Πάτρας των οποίων το Πολιτιστικό και καλλιτεχνικό έργο τιμά την πόλη μας και κατ’ επέκταση τη χώρα.

Τα επίσημα τιμώμενα πρόσωπα  και σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στα Παλαιά Δημοτικά Λουτρά στην οδό Γούναρη, είναι ο επίλεκτος, γνωστός μας ζωγράφος Χείρας Δημήτρης, ο συν-ιδρυτής του Πατρινού Καρναβαλιού Πάτρας, πολυτάλαντος καλλιτέχνης Βούρτσης Δημήτρης ο  εξαίρετος καλλιτέχνης ζωγραφικής και γλυπτικής, Θεανίδης Βασίλης και ο διεθνώς γνωστός μουσικοσυνθέτης Χάχαλης Αλέξανδρος, επίτιμο μέλος του Συλλόγου μας.

Η μεγάλη αγάπη του συμπολίτη συνθέτη μας για τον Εθνικό μας ποιητή τον ενέπνευσε και συνέθεσε το Ορατόριο «Κωστής Παλαμάς» και το παρουσίασε στο Παν/μιο Αθηνών, στο Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/κης, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στον Κήπο των Ηρώων του Μεσολογγίου καθώς και στην Πάτρα στα πλαίσια ανάδειξης της οικίας Παλαμά σε Μουσείο Πολιτισμού.

Πρόσφατη διεθνή αναγνώριση ήταν η συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ της Επιστήμης και της μουσικής (STARMUS) με την παρουσία της ελίτ της επιστήμης, της αστρονομίας και της μουσικής το οποίο έγινε προς τιμή του πρόσφατα εκλιπόντος θρυλικού,  αστροναύτη Νήλ Αρμστρονγκ.

Τα εγκαίνια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν στις 21 Μαρτίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 20.00 μμ στον εκθεσιακό χώρο των Παλαιών Δημοτικών Λουτρών.

Το πρόγραμμα, περιελάμβανε Ομιλία «Πνεύμα και Τέχνη», από τον Πρόεδρο του Συλλόγου, τιμητικές απονομές στους καταξιωμένους καλλιτέχνες μας, μουσική και απαγγελίες ποιημάτων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις