Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η «Νέα Πόλη» για το τρένο: Η δημοτική αρχή προτιμά το μονόλογο αντί του διαλόγου

Η «Νέα Πόλη» για το τρένο: Η δημοτική αρ...

Η τοποθέτηση του δημάρχου Πατρέων, κ. Κώστα Πελετίδη, ήταν αυθαίρετη

Η «Νέα Πόλη» και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Κώστας Χριστόπουλος εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση της δημοτικής αρχής να αγνοήσει το Δημοτικό Συμβούλιο σε ένα σημαντικό θέμα, όπως είναι αυτό της διέλευσης του σύγχρονου τρένου μέσα από την Πάτρα.

Η δημοτική αρχή επέλεξε να απουσιάσει από την πρόσφατη σύσκεψη με θέμα τη νέα σιδηροδρομική γραμμή και την διέλευσή της εντός του αστικού ιστού, χωρίς να έχει καμία σχετική εξουσιοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η τοποθέτηση του δημάρχου Πατρέων, κ. Κώστα Πελετίδη, ήταν αυθαίρετη και αποδεικνύει ότι η δημοτική αρχή προτιμά το μονόλογο αντί του διαλόγου για τις σημαντικές υποθέσεις της πόλης.

Η «Νέα Πόλη» εκπροσωπήθηκε στη σύσκεψη από τους δημοτικούς συμβούλους Γιώργο Καυκά και Θεόδωρο Ξυλιά, εκφράζοντας την απόφαση της παράταξης για στενή παρακολούθηση του δημοσίου διαλόγου για το σύγχρονο τρένο και την διέλευσή του εντός της Πάτρας. Επιθυμούμε αυτός ο διάλογος να γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν κατανοούμε την κρυψίνοια που διακρίνει τις κινήσεις της δημοτικής αρχής.

Όσον αφορά στη σύσκεψη που έγινε με τη συμμετοχή του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης, η θέση της παράταξης «Νέα Πόλη» είναι πως θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι εισηγήσεις επιστημονικών και άλλων φορέων που δεν επιβαρύνουν τον δημοτικό ή τον εθνικό προϋπολογισμό, χωρίς να καθίσταται υποχρεωτική για το δήμο η υιοθέτηση κάποιας πρότασης-λύσης που είναι αντίθετη στα συμφέροντα της πόλης και των συμπολιτών μας.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις