Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανδρέας Ξανθός: Καταργείται το 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία

Ανδρέας Ξανθός: Καταργείται το 5 ευρώ στ...

Και το 1 ευρώ στις συνταγές

Την κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και του 1 ευρώ ανά ιατρική συνταγή εξήγγειλε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, στην πρώτη του δήλωση αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Χαρακτηρίζοντας ως μεγάλη τιμή αλλά και τεράστια ευθύνη την συμμετοχή του στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο κ. Ξανθός επεσήμανε ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις για «επείγουσα αντιμετώπιση της υγειονομικής φτώχειας, για καθολική και χωρίς εξαιρέσεις πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, τις εξετάσεις, τα φάρμακα και τη νοσηλεία που έχουν ανάγκη».

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι, «απαιτούνται μέτρα άμεσης ανακούφισης των ασφαλισμένων με κατάργηση των χαρατσιών (5 ευρώ στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, 1 ευρώ ανά συνταγή) και μείωση της επιβάρυνσης τους στην αγορά φαρμάκων».

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υγείας έθεσε ως βασική προϋπόθεση για την βελτίωση του συστήματος Υγείας, την στοχευμένη ενίσχυση του με ανθρώπινο δυναμικό, «γιατί όλες οι δομές υγείας -ιδιαίτερα στην επαρχία- υπολειτουργούν και αδυνατούν να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση» σημείωσε.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις