Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πατρινοί οδηγοί φορτηγών του Norman Atlantic καταγγέλλουν: "Δεν είχαμε καμπίνες - Κοιμηθήκαμε στα γκαράζ με κίνδυνο της ζωής μας"

 Πατρινοί οδηγοί φορτηγών του Norman Atl...

Σύγχυση επικρατεί ακόμα για το πόσοι επέβαιναν στο πλοίο

Απίστευτες καταγγελίες για το πώς ουσιαστικά εξαναγκάστηκαν να κοιμηθούν μέσα στα φορτηγά τους στο γκαράζ του φλεγόμενου πλοίου Norman Atlantic κάνουν Πατρινοί οδηγοί φορτηγών. Όπως εξηγεί, μιλώντας στο thebest.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου τους Θανάση Κάκκος αποκαλύπτει ότι οι συνάδελφοί του με τους οποίους επικοινώνησε εκ τους θεσμικού χαρακτήρα της θέσης τους, το εκμυστηρεύτηκαν ότι το μοιραίο καράβι δεν είχε διαθέσιμες καμπίνες.

Έτσι όπως εξηγεί ο κ. Κάκκος οι φορτηγατζήδες υποχρεώθηκαν να κοιμηθούν μέσα στα οχήματά τους με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά τους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου οι καταγγελίες των οδηγών μένουν να επαληθευθούν και προς τούτο έχει αποσταλεί σχετικό αίτημα για διερεύνηση προς τα αρμόδια Υπουργεία. «Δεν επιτρέπεται να κοιμούνται στο γκαράζ. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει συμβεί και πώς δεν υπήρχαν καμπίνες», επισημαίνει ο κ. Κάκκος.

Μάλιστα αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι τα γκαράζ ήταν υπερφορτωμένα και χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι τα φορτηγά μεταξύ τους δεν απείχαν ούτε "μια παλάμη". Με άλλα λόγια ήταν τόσο κοντά μεταξύ τους που ούτε οι πόρτες δεν άνοιγαν για να βγουν.

Πάντως πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι είναι κοινή πρακτική ειδικά τα τελευταία χρόνια της κρίσης οι οδηγοί φορτηγών να μην διαθέτουν καμπίνα παρά το γεγονός ότι είναι υποχρεωτικό. Και τούτο γιατί οι μεταφορικές εταιρείες προσπαθούν να μειώσουν τα έξοδά τους.

Έτσι, πληροφορίες θέλουν, τις μεταφορικές να έρχονται σε προφορική συμφωνία με τις ναυτιλιακές εταιρείες ώστε οι καμπίνες να είναι διαθέσιμες μόνο τυπικά στο εισιτήριο και επί της ουσίας οι οδηγοί να βγάζουν το βράδυ, με κίνδυνο τη ζωή τους, στα γκαράζ των πλοίων.

 

"Τρεις συνάδελφοί μου πέθαναν μέσα στα φορτηγά τους"

ΤΡΑΓΩΔΙΑ στο NORMAN ATLANTIC

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις