Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιερά αγρυπνία την Δευτέρα το βράδυ στην Παντάνασσα για την Αγία Άννα και παράκληση για τα άτεκνα ζευγάρια

Ιερά αγρυπνία την Δευτέρα το βράδυ στην ...

Στις 9 το βράδυ με περίπου 1 μετά τα μεσάνυχτα

Μία μεγάλη γιορτή, της «συλλήψεως» της Αγίας Άννας, που ήταν η μητέρα της Υπεραγίας Θεοτόκου, έχει η Ορθόδοξη Χριστιανική μας εκκλησία αυτή την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014.

Η Αγία Άννα που ήταν γεννημένη στην Βηθλεέμ, ήταν σύμφωνα με την παράδοση η μητέρα της Παναγίας. Το εξελληνισμένο όνομα Άννα προέρχεται από το εβραϊκό Χάνα που σημαίνει «εύνοια, χάρη».

Με την ευκαιρία της εορτής θα τελεστεί την Δευτέρα το βράδυ, 21.00 με περίπου 1 μετά τα μεσάνυχτα, ιερά αγρυπνία στον μικρό, λυόμενο ναό της Παντάνασσας, στην οδό Αλεξίου Υψηλάντου, στην Πάτρα. Όπως θύμισε ο προιστάμενος του ναού, πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, στο ναό έγινε δωρεά πριν λίγους μήνες μίας αγιογραφημένη εικόνα της Αγίας Άννης που φιλοτεχνήθηκε ειδικά σε μοναστήρι του Αγίου Όρους, με δαπάνες ενορίτισσας της Παντάνασσας.

Μάλιστα επειδή η Αγία Άννα θεωρείται και προστάτιδα των άτεκνων ζευγαριών, από τους ιερείς του ναού θα διαβαστούν ευχές και παρακλήσεις για ζευγάρια που είναι άτεκνα προκειμένου να λάβουν ευλογία, ενίσχυση και στήριξη ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν παιδιά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις