Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Πατρινή Νικολίνα Χριστοπούλου κάνει καριέρα στην Αυστραλία δημιουργώντας γυαλιά για διάσημους

Η Πατρινή Νικολίνα Χριστοπούλου κάνει κα...

Μίλησε στην εφημερίδα της ομογένειας «Νέος Κόσμος»

Η Νικολίνα Χριστοπούλου είναι σχεδιάστρια γυαλιών και οπτικός. Σπούδασε στην Ιταλία και το 2001 επέστρεψε στη γενέτειρά της την Πάτρα, όπου ίδρυσε τη δική της εταιρεία με την αδερφή της Κάλι, ονόματι Kito 1981. Στα χρόνια που μεσολάβησαν, ταξίδευε σε Ευρώπη και Αμερική ως buyer γνωστών οίκων μόδας.

Το 2011, σε ηλικία 33 ετών, πήγε στην Αυστραλία με μια βαλίτσα στο χέρι για να συμμετάσχει σε μία έκθεση του The Optical Distributors & Manufacturers Association στο Σίδνεϊ και δεν έφυγε ποτέ.

«Kito σημαίνει «στοιχείο» στα Σουαχίλι. Η εταιρεία αντιπροσωπεύει την αυθόρμητη και ακατέργαστη μίξη της προσωπικότητας, της μόδας και του σχεδιασμού» εξηγεί η Νικολίνα Χριστοπούλου μιλώντας στην ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας  «Νέος Κόσμος».

Στη συλλογή του brand που περιλαμβάνει εκτός από γυαλιά ηλίου, ρολόγια και ακουστικά, η Νικολίνα προσπαθεί να συνδυάσει το μοντέρνο στοιχείο με τη ρετρό αισθητική, πάντα μέσα από τη δική της προσωπική ματιά.

Η φιλοσοφία της εταιρείας, αντιπροσωπεύει το δικό της γούστο και την αγάπη για το στυλ και τη μουσική.

Παρά την επιτυχία της, η Νικολίνα δυσκολεύτηκε αρχικά να κατανοήσει τη διαφορετική νοοτροπία της αυστραλιανής αγοράς. «Καμιά φορά το να δημιουργήσεις μία αξιόλογη εταιρεία με δική σου προσωπική ταυτότητα, δεν είναι αρκετό. Χρειάστηκε πολλή προσπάθεια από μέρους μου να βγάλω άδεια εργασίας και να πάρω βίζα. Είμαι μακριά από συγγενείς και φίλους, αλλά το βρίσκω συναρπαστικό» εξηγεί η Νικολίνα.

«Έκανα τρία χρόνια να πάω στην Ελλάδα. Το κόστος ενός υπερατλαντικού ταξιδιού είναι μεγάλο. Η μητέρα μου με επισκέπτεται κάθε Χριστούγεννα. Όλα τα χρήματα που έβγαζα από τη δουλειά μου ως οπτικός, πήγαιναν στο Kito 1981.

Ακόμη όλα μου τα κέρδη τα επενδύω στην εταιρεία μου».

Η δουλειά της κατάφερε να περάσει τα σύνορα της παραλίας του Bondi και να γίνει γνωστή εκτός Αυστραλίας, χάρη σε γνωστούς μουσικούς και προσωπικότητες του χώρου της μόδας που τα προτίμησαν και τα ανέδειξαν.

Ανάμεσά τους οι Black Eyed Peas, Sarah McLeod, 4FX, Kid Mac. Ο Kid Mac, μάλιστα, είναι και το πρόσωπο της καμπάνιας του brand.

Η Νικολίνα, παρ' ότι αγάπησε την Αυστραλία και αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα εδώ, δεν ξεχνά την Ελλάδα.

«Ύστερα από την τελευταία μου επίσκεψη στην Ελλάδα, αποφάσισα μαζί με την Αυστραλή δημοσιογράφο, Caitlin Bishop, να λανσάρουμε μία νέα εταιρεία, της οποίας τα προϊόντα θα είναι αυστηρά χειροποίητα και εμπνευσμένα από την αρχαία Ελλάδα. Θα κατασκευάζονται στην Ελλάδα και θα διατίθενται σε επιλεγμένες μπουτίκ από τη νέα χρονιά» αποκαλύπτει η Νικολίνα στο «Νέο Κόσμο».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight