Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πώς η γειτονιά της Αγίας Σοφίας έγινε ξαφνικά στέκι - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πώς η γειτονιά της Αγίας Σοφίας έγινε ξα...

Μια συνηθισμένη γειτονιά σε new wave διάθεση

Μπορεί η αρχή της κρίσης να ευνόησε το εμπορικό κέντρο της Πάτρας, σιγά σιγά όμως αρχίζουν να …ανεβαίνουν και οι περιφερειακές γειτονιές. Μετά την Ηφαίστου που αποτελεί το meeting point των νεαρών ηλικιών και των φοιτητών, μια μέχρι πρότινος συνηθισμένη γειτονιά, αυτή της Αγίας Σοφίας, ζει εσχάτως ...μεγάλες στιγμές.

Τα τελευταία δύο χρόνια τα μαγαζιά πέριξ της εκκλησίας και της πλατείας αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο όπως και οι θαμώνες τους. Ηλικιακά στάνταρ δεν υπάρχουν εδώ. Τα πιτσιρίκια της παιδικής χαράς στην πλατεία συναντούν τους φοιτητές που περνούν για παγωτό στα τρία!!! ζαχαροπλαστεία, το πρωτοπόρο στην περιοχή «Εντελβάις», το «Caravel» και το «Choco Caramel».

Και τα τρία μένουν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ προσελκύοντας λάτρεις των γλυκών γεύσεων. Στην απέναντι πλευρά το ψητοπωλείο «Η πλατεία» αποτελεί σταθερή αξία στην περιοχή και διαχρονικό δημοφιλές στέκι, ενώ το σχετικά νέο καφέ «Το θρανίο» παίζει σημειολογικά με την ονομασία του καθώς άνοιξε ακριβώς απέναντι από το σχολείο με μαθητική διακόσμηση.

Το «Vino Divino», wine bar με ιταλικά κρασιά και προσέκο και εξαιρετικά συνοδευτικά, αποτελεί σημείο συνάντησης πλέον όχι μόνο για κρασί αλλά και για μπύρα και καφέ.

Νέα άφιξη στην περιοχή είναι το «Nux» του Μιχάλη Λυκούδη, ένα νέας κοπής ξηροκαρπάδικο, από αυτά που είναι πολύ της μόδας τελευταία και στο οποίο θα βρείτε επίσης βότανα, μπαχαρικά, καφέδες, τσάγια, αποξηραμένα φρούτα.

Στο ανανεωτικό κλίμα που επικρατεί στην πλατεία εντάσσεται και το φαρμακείο της, με εξαιρετικά πρωτότυπη διακόσμηση.

Διαβάστε επίσης: Τσαμαδού: Ο πιο open mind δρόμος της πόλης- Eδώ που συναντιούνται οι πρόσφυγες με τους γκέι και oι "εναλλακτικοί" με τα άστεγα παιδιά

Φωτ. Theo Alexiou/postin.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις