Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Ελλάδα της κρίσης χάθηκαν οριστικά 351.556 θέσεις ασφαλισμένης εργασίας

Στην Ελλάδα της κρίσης χάθηκαν οριστικά ...

Κρυφές μειώσεις αποδοχών για πάνω από 1.5 εκατομμύριο μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα

Κρυφές μειώσεις αποδοχών που κατά μέσο όρο βγαίνουν στα 227 ευρώ το μήνα είχαν πάνω από 1.5 εκατομμύριο μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα καθ΄όλη την πενταετία της κρίσης (2009-2013) και, κυρίως, από την εποχή των Μνημονίων και μετά (2010-2013).

Ο μέσος μισθός επί του οποίου το ΙΚΑ εισπράττει ασφαλιστικές εισφορές υποχώρησε στα 1.056 ευρώ τον Νοέμβριο του 2013, από 1.284 ευρώ που ήταν τον Ιούλιο 2009.

Οπως αναφέρει ο "Ελεύθερος Τύπος", οι μειώσεις μισθών δεν έγιναν μόνο εξαιτίας των νόμων του μνημονίου, αλλά συνετελέσθησαν και από τη γενικότερη τάση της αγοράς και των επιχειρήσεων να συγκρατούν τις απολαβές των εργαζομένων, είτε μη δίνοντας αυξήσεις είτε κόβοντας υπερωρίες είτε αλλάζοντας τους όρους των συμβάσεων, ώστε να μπορούν να πληρώνουν το ΙΚΑ και τους φόρους για να μην κλείσουν.


Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις