Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Aν. Παπαντωνοπούλου: Στο πλευρό των ΑμΕΑ ο Κοινωνικός Οργανισμός

Aν. Παπαντωνοπούλου: Στο πλευρό των ΑμΕΑ...

Δήλωση της προέδρου του ΚΟΔΗΠ με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου

Με αφορμή την 3η Δεκέμβρη - Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία η Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Αναστασία Παπαντωνοπούλου σε δήλωσή της αναφέρει τα εξής:

“Η 3η Δεκέμβρη δεν είναι γιορτή, είναι μέρα ενσυναίσθησης. Είναι μια μέρα που όπως κάθε μέρα θα πρέπει να αναδεικνύονται τα προβλήματα και οι δυσκολίες των πολιτών με Αναπηρία.

Γιατί η Αναπηρία δεν είναι ατομικό αλλά κοινωνικό πρόβλημα. Δυστυχώς όμως στην χώρα μας όχι μόνο δεν υπάρχει η δυνατότητα για περαιτέρω ανάπτυξη δομών και δράσεων προς όφελος των Ατόμων με Αναπηρία αλλά αντίθετα οι πολίτες με αναπηρία όπως και άλλες ευάλωτες ομάδες είναι αυτές που βάλλονται περισσότερο από κάθε άλλον στην σημερινή κοινωνικο-οικονομική κατάσταση.

Ο Κοινωνικός Οργανισμός παρά τα πενιχρά οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στέκεται δίπλα στα Άτομα με Αναπηρία τόσο με τα δύο Κέντρα ΑμεΑ, στηρίζοντας την λειτουργία τους με γιγάντιες προσπάθειες όσο και με μια σειρά άλλες υπηρεσίες και παροχές.

Είναι αναγκαίο πλέον, να περάσουν οι απαιτούμενοι πόροι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να μπορέσει να προσφέρει ο Δήμος ακόμη περισσότερες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας με Αναπηρία που γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες τους είναι τεράστιες.

Ήδη έχουν γίνει σχετικές προτάσεις στο επόμενο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΣΕΣ για να στηριχθούν σχετικές δομές και υπηρεσίες. Ωστόσο, θεωρούμε ότι η Κοινωνική Πολιτική δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Οι δομές και υπηρεσίες για τα Άτομα με Αναπηρία δεν έχουν ημερομηνία λήξης ως εκ τούτου πρέπει να ενταχθούν στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό του κάθε υπουργείου ως μόνιμες και σταθερές.

Τα Άτομα με Αναπηρία διεκδικούν μέσα από τα συλλογικά τους όργανα ισότιμη μεταχείριση, ίσα δικαιώματα και κοινωνικές παροχές σύμφωνα με τις ανάγκες τους σε μόνιμη και σταθερή βάση. Στον αγώνα τους αυτό είμαστε πάντα δίπλα τους και τους στηρίζουμε.”

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις