Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο πολιτευτής Άγγελος Τσιγκρής συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο στην Πυροσβεστική Ακαδημία

Ο πολιτευτής Άγγελος Τσιγκρής συναντήθηκ...

Σήμερα στην Αθήνα

Σήμερα Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013, ο δικηγόρος, καθηγητής της Εγκληματολογίας και πολιτευτής της ΝΔ στο νομό Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρής συμμετείχε σε ημερίδα που διοργάνωσε η Πυροσβεστική Ακαδημία με θέμα: «Αιμοδοσία, aids,  ναρκωτικά: Προσφέρω – Προσέχω - Προφυλάσσομαι», στην οποία παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σε συζήτηση που είχε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος με τον Άγγελο Τσιγκρή, εστίασε στο ζήτημα των ναρκωτικών και ο Αχαιός δικηγόρος και διαπρεπής καθηγητής της Εγκληματολογίας είχε την ευκαιρία να του εκθέσει τις απόψεις του για το ζήτημα.

Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσιγκρής τόνισε ότι στο ζήτημα των ναρκωτικών είναι ανάγκη να προχωρήσουμε άμεσα στην εφαρμογή πιο ριζοσπαστικών μεθόδων πρόληψης και να σχεδιάσουμε μια πιο αποτελεσματική πολιτική απέναντι στο ζήτημα.

Ο Άγγελος Τσιγκρής επισήμανε ότι για να επιτευχθεί το παραπάνω είναι απαραίτητη η αλλαγή στη φιλοσοφία αντιμετώπισης του ζητήματος. Θα πρέπει, δηλαδή, να αναγνωριστεί ότι η χρήση ναρκωτικών ουσιών συνδέεται άμεσα με το εμπόριο και ότι όσο το εμπόριο ανθεί και κάποιοι πλουτίζουν από αυτό, τόσο θα διογκώνεται το πρόβλημα.

Ο συμπολίτης μας καθηγητής πρόσθεσε ότι κατά δεύτερο λόγο θα πρέπει να κινηθούμε προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης του χρήστη ως ασθενούς και όχι ως εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου.

Τέλος, ο Άγγελος Τσιγκρής είχε την ευκαιρία να πει στον Αρχιεπίσκοπο ότι η αλληλεγγύη στα θύματα και η καταδίκη των εμπόρων του θανάτου θα πρέπει να είναι προτεραιότητες όλων μας, γιατί το ζήτημα δεν επιτρέπει προσωπικές στρατηγικές. Επιβάλλει συνεργασία, ευαισθησία, ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις