Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αιγιάλεια: Νέα δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοι πήγαν, οι εκπλήξεις και οι αναμενόμενοι...

Αιγιάλεια: Νέα δημοτική παράταξη του ΣΥΡ...

Η πρώτη διακήρυξη

Με την έκδοση διακήρυξης για την ίδρυση Δημοκρατικής Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Παράταξης που θα κατέλθει στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2014 και με την στελέχωση προσωρινού Συντονιστικού Οργάνου, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η πρώτη συνάντηση ενόψει της ίδρυσης αυτοδιοικητικής παράταξης, την οποία συγκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ Αιγιαλείας και η οποία φιλοξενήθηκε στο "Πολύκεντρο" Συνεδριακό Κέντρο στην παραλία Αιγίου.
Το πάνελ του συντονισμού της εκδήλωσης, που απαρτιζόταν από τον κ. Κώστα Πουλάκη (Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνο Τοπικής Αυτοδιοίκησης) και τους κ.κ. Λίνα Παπανικολάου, Σωτήρη Κίλια και Δημήτρη Χασομέρη (μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από την Αιγιάλεια), ακολουθώντας πιστά την εξαγγελία περί δημοκρατικής διαδικασίας, έδωσε το λόγο σε όποιον τον ζήτησε και προέκυψε ένας "γόνιμος διάλογος στα πρότυπα της Αριστεράς", σύμφωνα με μέλη του συνασπισμού που σχολίασαν τα τεκταινόμενα, στον απόηχο της εκδήλωσης.
Παρούσα ήταν η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κα Μαρία Κανελλοπούλου, που απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ στο πλήθος διακρίναμε τον νομαρχιακό σύμβουλο κ. Στάθη Σταθακόπουλο (ενδιαφερόμενο για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές), τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο κ. Φίλιππο Βαρδάλο, τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Στ. Θεοδωρακόπουλου κ. Δημήτρη Γιούπη και τη σύμβουλο Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου κα Μαρία Καβούνη. Αίσθηση πάντως προκάλεσε η παρουσία αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν δηλώσει την ανεξαρτησία τους μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Αναφερόμαστε φυσικά στους κ.κ. Ψυχράμη, Παναγόπουλο, Παλαιολόγου, Παναγιωτόπουλο και Μπερούκα, ενώ οι 4 πρώτοι εμφανίστηκαν ως συμπαγής "ομάδα", καθώς εκ μέρους τους ο κ. Θανάσης Παναγόπουλος πήρε το λόγο και αναφέρθηκε στην αντίθεση των "4" στη δημοτική αρχή Θεοδωρακόπουλου, δηλώνοντας παράλληλα πως ο ίδιος και οι άλλοι τρεις συνάδελφοί του είναι ανοιχτοί σε συνεργασίες, με σκοπό την ίδρυση μιας παράταξης με φρέσκιες και ελπιδοφόρες προτάσεις.
Το πρώτο βήμα λοιπόν, έγινε. "Η παράταξη θα λειτουργήσει με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες και είναι ανοιχτή σε κάθε ανιδιοτελή συμπολίτη μας, που αποδέχεται τις αρχές μας, ενδιαφέρεται και αγωνιά για το Δήμο μας και το μέλλον του" τονίζουν στελέχη της υπό ίδρυσης παράταξης, η οποία βεβαίως θα έχει έντονο πολιτικό-αντιμνημονιακό χαρακτήρα, πέραν του αυτοδιοικητικού, γι'αυτό και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η περαιτέρω εξέλιξή της.
filodimos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις