Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δυτική Ελλάδα: Η Ν.Δ. βολιδοσκοπεί επιχειρηματία από την Αχαϊα για υποψήφιο Περιφερειάρχη! - Ενδιαφέρον και απο Τζαβάρα, Λιβανό

Δυτική Ελλάδα: Η Ν.Δ. βολιδοσκοπεί επιχε...

Ανοίγει ο "χορός" των υποψηφιοτήτων

Στελέχη που έχουν ιδιαίτερο αυτοδιοικητικό στίγμα, αλλά και «βαριά» πολιτικά ονόματα αναμένεται να στηρίξει η Ν.Δ. στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, που όπως όλα πλέον δείχνουν, θα διεξαχθούν με τον εκλογικό νόμο που ίσχυσε και το 2010, αν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή έως το τέλος του χρόνου.

Παρά την απόφαση του πρωθυπουργού για αλλαγή του τρόπου ανάδειξης των δημοτικών συμβούλων, σε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο από αυτό των δημάρχων και επαναφορά του ορίου του 42% για εκλογή από τον πρώτο γύρο, οι αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ και η ανάγκη διαφύλαξης της κυβερνητικής συνοχής φαίνεται ότι βάζουν τα σχέδια αλλαγών στο... συρτάρι.

Σε κάθε περίπτωση, η Ν.Δ. μοιάζει να μην περιμένει την τελευταία ώρα. Γι’ αυτό, το σταυρόλεξο των αυτοδιοικητικών εκλογών δείχνει να έχει συμπληρωθεί σε σημαντικό βαθμό. Η κεντρική γραμμή είναι να διεκδικήσει με δικά της στελέχη το σύνολο των περιφερειών και μεγάλων δήμων, αφήνοντας τις συμπράξεις στους μικρότερους ΟΤΑ και τις τοπικές κοινωνίες, όπως έγραψε στην Καθημερινή ο Γιώργος Τερζής.

Ξεκινώντας από τα σίγουρα χαρτιά, εκ νέου υποψήφιοι θα είναι οι νικητές του 2010 Κ.Αγοραστός (Θεσσαλία), Αλ. Καχριμάνης (Ηπειρος), Γ. Δακής (Δυτ. Μακεδονία), Σπ. Σπύρου (Ιόνια), ενώ την ευκαιρία να εκλεγεί περιφερειάρχης Μακεδονίας θα έχει και ο κ. Απ. Τζιτζικώστας. Το Μαξίμου έχει αποφασίσει να τον στηρίξει, παρά τη σφοδρή σύγκρουση που είχε με το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στην εξέδρα των επισήμων. Τότε είχε αποδοκιμαστεί και από το Μαξίμου, ενώ η ένταση με το ΠΑΣΟΚ παραμένει στοιχείο που μπορεί να επηρεάσει τη στήριξή του στον Β΄ γύρο.

Ως προς τους «νέους» που θα πέσουν στη μάχη των περιφερειών, οι λίστες έχουν αρχίσει να ξεκαθαρίζουν. Στη Στερεά Ελλάδα και απέναντι στον «γαλάζιο» Θανάση Γιαννόπουλο, που ήδη ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, η Συγγρού επιθυμεί να ρίξει το νυν δήμαρχο Καρπενησίου Κ. Μπακογιάννη. Οι πρώτες βολιδοσκοπήσεις έχουν ήδη γίνει και εκκρεμεί η τελική απόφαση του κ. Αντ. Σαμαρά.

Στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με την Καθημερινή, συζητείται το όνομα του γραμματέα Σχεδιασμού της Ν.Δ. Σπ. Λιβανού, το ενδιαφέρον του δεν έχει κρύψει ο βουλευτής Ηλείας Κ. Τζαβάρας (κάτι που έχει επισημάνει εδώ και καιρό το thebest.gr), ενώ βολιδοσκοπείται και ισχυρός επιχειρηματίας από την Αχαΐα.

Στην Πελοπόννησο, μόνο δεδομένο είναι ότι δεν θα στηριχθεί η υποψηφιότητα του Π. Τατούλη. Στην τελική γαλάζια λίστα βρίσκονται δύο στελέχη της νέας γενιάς, καθώς και τοπικός επιχειρηματίας.

Στην Κρήτη, μοιάζει να κλειδώνει η υποψηφιότητα του πρώην γραμματέα της Περιφέρειας και νυν γ.γ. του υπ. Ανάπτυξης Σερ. Τσόκα, με μόνον ασθενές σημείο το ότι δεν είναι... Κρητικός.

Στο νότιο Αιγαίο ισχυρές πιθανότητες έχει να ηγηθεί ο κ. Γ. Παππάς, από τον στενό κύκλο των «σαμαρικών» στελεχών, ο οποίος εξελέγη και βουλευτής στις εκλογές του Μαΐου του 2012. Τέλος, στη Θράκη, ίδιες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να ηγηθεί εκ νέου ο κ. Γ. Παυλίδης ή να αναλάβει ο βουλευτής Καβάλας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις