Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχεται η Σώτη Τριανταφύλλου στις 7 Δεκεμβρίου 2013 στο Πολύεδρο της Πάτρας

Έρχεται η Σώτη Τριανταφύλλου στις 7 Δεκε...

Για να παρουσιάσει το νέο της βιβλίο "Σπάνιες Γαίες" που μόλις κυκλοφόρησε

Είναι πολυγραφότατη και τα βιβλία της πάντα ιδιαίτερα, γίνονται ανάρπαστα. Ο λόγος για την Σώτη Τριανταφύλλου που έχει γεννηθεί στην Αθήνα το 1957, έχοντας καταγωγή από τον γειτονικό νομό της Αιτωλοακαρνανίας.

Η Σώτη Τριανταφύλλου, θα έρθει στις 7 Δεκεμβρίου 2013 στην Πάτρα, στο Πολύεδρο, στη 1 το μεσημέρι για να παρουσιάσει το νέο της βιβλίο με τίτλο «Σπάνιες Γαίες» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Η Σώτη Τριανταφύλλου με σπουδές στην Φαρμακευτική και την Γαλλική φιλολογία στην Αθήνα, έκανε στη συνέχεια διδακτορικές σπουδές στο Παρίσι, στην Αμερικανική ιστορία και ειδικεύτηκε στον Ψυχρό Πόλεμο. Συνέχισε τη διδακτορική έρευνα στη Νέα Υόρκη στο Τμήμα Μητροπολιτικών Σπουδών του NYU. To μυθιστόρημα της “Σπάνιες γαίες” που είναι το 10ο της, κυκλοφόρησε την 1η Νοεμβρίου από τις εκδόσεις Πατάκη.

Στο βιβλίο περιγράφει την ιστορία του Πραβιέν Σεργκέγεβιτς Μακάρεφ, που γεννήθηκε στο Μουρμάνσκ της βορειοδυτικής Ρωσίας δέκα χρόνια μετά την επανάσταση των Μπολσεβίκων.

Ο Πραβιέν σπούδασε εδαφολογία στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο του Λένινγκραντ, ερωτεύτηκε μια ακροβάτισσα, διέπραξε ένα έγκλημα.

Ύστερα, γνώρισε έναν Άγγλο κατάσκοπο: η φιλία αυτή τον οδήγησε σε μια απόφαση που δεν πραγματοποίησε. Αναζητώντας σπάνιες γαίες, ο Μακάρεφ άκουσε τις γοργόνες να τραγουδάνε και τους ψιθύρους της ιστορίας που μορφάζει σαν τέρας.

Οι «Σπάνιες γαίες» είναι ένα βιβλίο για την Σταλινική περίοδο και για τα ηθικά διλήμματα του ανθρώπου που βαδίζει ανάμεσα στα ερείπια, ανάμεσα στις φρικαλεότητες του πολέμου και της ειρήνης. Αυτό το βιβλίο είναι τα απομνημονεύματά του Μακάρεφ.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture