Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στο πλευρό των καθηγητών ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαίας

Στο πλευρό των καθηγητών ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαίας

Καταγγέλλει την απόφαση επιστράτευσης από την κυβέρνηση

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των καθηγητών εκφράζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαίας. Στην ίδια ανακοίνωση ασκείται οξεία κριτική στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαίας έχει ως εξής:

«Η συγκυβέρνηση της τρόικα με την πρόσφατη απόφαση για προληπτική επιστράτευση των καθηγητών της δευτεροβάθμιας ξεπέρασε κάθε όριο στην αντιδημοκρατική κατρακύλα της.

Ο κ. Σαμαράς με τους δύο θλιβερούς συνεταίρους του στην καταστροφή της χώρας και της κοινωνίας θέλουν να καταστήσουν σαφές στον ελληνικό λαό, ότι δε θα επιτρέψουν παραφωνίες στο μνημονιακό πρόγραμμα, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει κουρέλιασμα του Συντάγματος.

Υπολογίζουν στον κοινωνικό αυτοματισμό και στο φόβο που σπέρνουν τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, βαφτίζοντας συντεχνία και συκοφαντώντας αισχρά όποιον κλάδο εργαζομένων αντιστέκεται.

Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική. Είναι πραγματικά μεγάλο θράσος να κατηγορούν τους ανθρώπους που με αυταπάρνηση και πολύ προσωπική εργασία στηρίζουν τους μαθητές και το Δημόσιο Σχολείο, αυτοί που κατάργησαν όλα τα προγράμματα στήριξης των μαθητών, αυτοί που συγχωνεύουν και καταργούν σχολικές μονάδες, που στοιβάζουν 25 και 30 μαθητές στις τάξεις, αυτοί που αφήσαν τα σχολεία χωρίς πετρέλαιο το χειμώνα.

Λένε πως αγωνιούν για το μέλλον των μαθητών, αυτοί που παγώνοντας τις προσλήψεις εκπαιδευτικών άφησαν τα σχολεία χωρίς δασκάλους με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες χαμένες ώρες μαθημάτων ακόμα και σε πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, αυτοί που έχουν φτάσει την ανεργία των νέων στο 65%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας βρίσκεται δίπλα στον αγώνα των εκπαιδευτικών από την πρώτη στιγμή και τον στηρίζει με κάθε τρόπο, γιατί είναι δίκαιος.

Χαιρετίζουμε τις μαζικότατες συνελεύσεις των καθηγητών στην Αχαΐα και σε όλη την Ελλάδα, που με συντριπτικές πλειοψηφίες αποφάσισαν τη συνέχιση του αγώνα για το Δημόσιο Σχολείο, κόντρα στην αντιδημοκρατική απόφαση της προληπτικής επιστράτευσης.

Είναι κρίσιμο, ο αγώνας αυτός να γίνει υπόθεση όλης της κοινωνίας. Των γονέων που βλέπουν την κυβέρνηση να κλέβει το μέλλον των παιδιών τους.

Των μαθητών που η μνημονιακή πολιτική τους κόβει τα όνειρα και τις ελπίδες για μια καλύτερη ζωή. Των εργαζομένων και των ανέργων, γιατί ο εχθρός δεν είναι οι “τεμπέληδες καθηγητές”, αλλά η ραγιάδικη συγκυβέρνηση που καταστρέφει την κοινωνία και τη χώρα.

Χρειάζεται να παρθούν πρωτοβουλίες άμεσα, ώστε να ενωθούν οι εκπαιδευτικοί με τα υπόλοιπα κομμάτια της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας απέναντι στον κοινό εχθρό.

Αυτό το στόχο υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Τη διαμόρφωση ενός πολιτικού ρεύματος που θα αντικαταστήσει την κυβέρνηση της τρόικα από μια κυβέρνηση του Λαού.

Η μόνη ρεαλιστική διέξοδος σωτηρίας θα προκύψει, μόνο αν διώξουμε τις τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού, που κρατιούνται στην εξουσία μέσω του φόβου, του αυταρχισμού και των διαπλεκόμενων ΜΜΕ.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις