Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ξεκινούν μαθήματα εκμάθησης ελληνικών σε μετανάστες

Πάτρα: Ξεκινούν μαθήματα εκμάθησης ελλην...

Στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικού προγράμματος

Ξεκινούν σεμινάρια εκμάθησης ελληνικής γλώσσας για αλλοδαπούς και μετανάστες στα πλαίσια υλοποίησης της Δράσης 1.3α «Προγράμματα για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού σε ενήλικους μετανάστες», που υλοποιούν η Εταιρεία Μελέτης των Επιστημών του Ανθρώπου, το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης «ΕΡΓΟΝ», «PRAKSIS και το κέντρο ενημέρωσης & Eεπιμόρφωσης «ΔΗΜΗΤΡΑ», με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών, στο πλαίσιο του Ετήσιου Προγράμματος 2011 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών στην Ελλάδα.

Κάθε σεμινάριο έχει διάρκεια 140 ώρες και περιλαμβάνει 14 θεματικές ενότητες, που αφορούν, κυρίως, στην κατανόηση και εκφορά απλού λόγου, καθώς και στην ανταλλαγή πληροφοριών για καθημερινά θέματα και για την ικανοποίηση άμεσων αναγκών. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων παρέχεται, επίσης, η δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών τους, εφόσον το επιθυμούν.

Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων, οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις Πιστοποίησης που διενεργούνται με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, προκειμένου να αποκτήσουν Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας, το οποίο αποτελεί το απαιτούμενο «εισιτήριο» για το πέρασμα στο καθεστώς του «επί μακρόν διαμένοντος» στη χώρα μας και τη δυνατότητα απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας, εφόσον το επιθυμούν.
Tα μαθήματα θα διεξαχθούν απογευματινές ώρες Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή   σε κεντρική αίθουσα στη Πάτρα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υλοποίηση των σεμιναρίων και την συμπλήρωση των αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται στο τηλέφωνο 2610 321687, κινητό  6970292266 e-mail: [email protected],

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις