Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Η μόνη κερδοφόρα επιχείρηση είναι οι ληστείες", έλεγε ο 41χρονος "εγκέφαλος" - Δίωξη και σε δυο Βούλγαρους

Πάτρα: "Η μόνη κερδοφόρα επιχείρηση...

Απολογούνται αύριο οι τρεις πρώτοι συλληφθέντες Π.Π., Σ.Σ. και Κ.Μ.

Ενα όπλο στο σπίτι του 41χρονου Π.Π. που φέρεται ως "εγκέφαλος" της ληστείας στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας εντόπισαν οι άνδρες της Αστυνομίας μετά τη σύλληψή του. Αλλο ένα βρέθηκε σε σάκο σε αυτοκίνητο της συμμορίας, ενώ ένα τρίτο έφερε πάνω του Πατρινός μικροπωλητής από το Μοναστηράκι. Οπως προέκυψε, τα όπλα τα είχαν προμηθευτεί από δύο Βούλγαρους που κατοικούν στην Πάτρα, οι οποίοι συνελήφθησαν, δίχως όμως να προκύπτει ότι εμπλέκονται στην υπόθεση της ληστείας των αρχαίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Έθνος" οι συνομιλίες του 41χρονου με τον «αγοραστή» του δαχτυλιδιού ήταν συχνές. Σε μία από αυτές ο «εγκέφαλος» της ληστείας στην αρχαία Ολυμπία είχε υποστηρίξει πως λόγω της οικονομικής κρίσης η μόνη «κερδοφόρα επιχείρηση» είναι οι ληστείες.

«Με αυτά τα χρήματα που θα πάρω από τα κλοπιμαία θα ζήσω για αρκετά χρόνια και στη συνέχεια, αν χρειαστεί, μπορεί να κάνω άλλη μία ληστεία σε στυλ ριφιφί», φέρεται πως έλεγε ο 41χρονος. Ο εισαγγελέας άσκησε διώξεις και στους πέντε κατηγορούμενους για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης για τη ληστεία και κλοπή αρχαίων από το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, παράνομη κατοχή και πώληση αρχαίων, παράνομη οπλοφορία και άσκηση σωματικής βλάβης.

Στους δύο Βούλγαρους ασκήθηκε δίωξη για παράνομη πώληση όπλων. Ο 41χρονος μικροπωλητής υποστηρίζει ότι κατείχε το δαχτυλίδι τους τελευταίους δύο μήνες και πως του το είχε δώσει κάποιος τον οποίον δεν γνώριζε. Ο 50χρονος αλουμινάς υποστηρίζει πως ήταν απλώς φίλος του μικροπωλητή και πως τον συνόδευε χωρίς να ξέρει περί τίνος πρόκειται, ενώ ο 36χρονος άνεργος υποστηρίζει πως έκανε απλώς τον οδηγό χωρίς και εκείνος να γνωρίζει τι συνέβαινε. Οι τρεις συλληφθέντες αναμένεται να απολογηθούν την Τρίτη, στις 10.30, στον ανακριτή Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις