Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σε σήριαλ εξελίχθηκε η παραίτηση της Γενικής Γραμματέως Ιονίων Νήσων

Σε σήριαλ εξελίχθηκε η παραίτηση της Γεν...

Ανοίγει τώρα θέμα και για τα κριτήρια με τα οποία έγινε η επιλογή της

Σε ένα απίστευτο σίριαλ έχει μετατραπεί η υπόθεση της παραίτησης της κ. Βάσως Αλεξανδρίδου από τη θέση της γενικής γραμματέως στην Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων, όπως ανέφερε η εφημερίδα "Έθνος". Επί δύο εβδομάδες κυκλοφορούν έντονες φήμες που την θέλουν να έχει παραιτηθεί έπειτα από καταγγελίες που την έφεραν να έχει καταθέσει στην Περιφέρεια τιμολόγια χιλιάδων ευρώ για αγορά οικοσκευών!
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών κάλεσε την περιφερειάρχη στην Αθήνα για να καταθέσει την παραίτησή της «κατόπιν εορτής», αφήνοντας «ακέφαλη» την περιφέρεια Ιονίων Νήσων για περισσότερες από 15 ημέρες, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για το ΕΣΠΑ.
Διαρροές
Τα επεισόδια του σίριαλ ξεκινούν με το υπουργείο να διαρρέει την πληροφορία ότι έλαβε την παραίτησή της κ. Αλεξανδρίδου την Τετάρτη, 28 Απριλίου, ενώ κομματικά στελέχη από τη Λάρισα, όπου εκλέχτηκε πρώτη επιλαχούσα βουλευτής, αλλά και από την Κέρκυρα, επιβεβαίωναν ότι η περιφερειάρχης αρνούνταν να παραιτηθεί προσπαθώντας να διασωθεί από την «ατιμωτική» απομάκρυνση εν μέσω καταγγελιών από την τοπική κοινωνία της Κέρκυρας.
Γεγονός είναι ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών κλήθηκε να διαχειριστεί ένα πρόβλημα για το οποίο οι διακηρύξεις της κυβέρνησης για την ανάγκη αλλαγής της φυσιογνωμίας του κράτους, αλλά και η οικονομική κατάσταση της χώρας, επέβαλαν άμεση και άκρως αποτελεσματική αντίδραση.
Δεν ήταν λίγα τα δημοσιεύματα στη Λάρισα τα οποία, αμέσως μετά τον ορισμό της κ. Βάσω Αλεξανδρίδου στη θέση της γενικής γραμματέως στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, έγραψαν ότι η συγκεκριμένη επιλογή θα αποτελέσει λάθος αντίστοιχο της επιλογής Κουτούπη (το στέλεχος της ΝΔ, που παραλίγο να επιλεγεί γενικός γραμματέας στο υπ. Οικονομικών).
Η κ. Αλεξανδρίδου δεν προερχόταν από το αντίπαλο κόμμα. Ηταν υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα, κατά τις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, και είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1976. Επελέγη στη θέση της περιφερειάρχου Ιονίων Νήσων ύστερα από πρόταση του υπουργού Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση.
Αξιόπιστες πληροφορίες από τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλία αναφέρουν ότι η κ. Αλεξανδρίδου, αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές, «μετακόμισε» στην Αθήνα προκειμένου να διεκδικήσει μία «αξιοπρεπή» θέση. Ετσι, ύστερα από 3 μήνες παραμονής στην πρωτεύουσα -όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές-, τοποθετήθηκε γενική γραμματέας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Από την πρώτη μέρα της εγκατάστασής της στην Κέρκυρα, η τοπική κοινωνία άρχισε να αντιδρά σε μία σειρά επιλογών της νέας περιφερειάρχου. Δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου αναφέρουν ότι κατέθεσε προς πληρωμή τιμολόγια ύψους 24.000 ευρώ για την αγορά οικοσκευών και για έξοδα επίσκεψης στο Φανάρι, όπου μετέβη για να συναντηθεί με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο επέστρεψε ως απαράδεκτα τα τιμολόγια, ενώ παράλληλα παραιτήθηκαν δύο ταμίες της Περιφέρειας, καθώς τα θεώρησαν υπέρογκα και αρνήθηκαν να τα υπογράψουν. Τοπικοί παράγοντες καταλογίζουν στην περιφερειάρχη αδράνεια και έλλειψη προγραμματισμού, με συνέπεια τοπικές επιχειρήσεις να αποκλειστούν από διάφορα προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Παρέμβαση Πάγκαλου
Καταλύτης η... προσφυγή της Α. Γκερέκου

Επιφανή μέλη της κερκυραϊκής κοινωνίας εξέφραζαν την ενόχλησή τους από τη συμπεριφορά της περιφερειάρχου στη βουλευτή του νησιού και υφυπουργό Πολιτισμού Α. Γκερέκου, η οποία με τη σειρά της -όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές- τα μετέφερε στον υπ. Εσωτερικών. Ο κ. Ραγκούσης δεν προχώρησε σε άμεσες ενέργειες, με αποτέλεσμα η κ. Γκερέκου να απευθυνθεί στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλο, ο οποίος, αφού εξέτασε τα στοιχεία, ζήτησε από τον υπ. Εσωτερικών να απαιτήσει την παραίτησή της κ. Αλεξανδρίδου.
ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΤΗΣ... ΑΠΟΛΥΣΗΣ
Οι υψηλές «παραινέσεις», η αναβάθμιση και η υπογραφή
Πληροφορίες από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αναφέρουν ότι ο κ. Γιάννης Ραγκούσης τηλεφώνησε στην κ. Βάσω Αλεξανδρίδου τη Δευτέρα, 26 Απριλίου, και της ζήτησε να μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να παραιτηθεί.
Η περιφερειάρχης ταξίδεψε στην πρωτεύουσα, όπου ανεπιβεβαίωτες πληρο-φορίες την θέλουν να εισάγεται σε νοσοκομείο για λόγους υγείας. Δύο ημέρες αργότερα, την Τετάρτη 28 Απριλίου, από το υπουργείο Εσωτερικών διέρρευσε η πληροφορία ότι τελικά η κ. Αλεξανδρίδου παραιτήθηκε, χωρίς όμως να εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση.
Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος διαβεβαίωναν ότι δεν είχε κατατεθεί η περιβόητη παραίτηση παρά τις επίμονες «παραινέσεις» του υφυπουργού κ. Ντόλιου στην περιφερειάρχη. Όπως αναφέρουν, η κ. Αλεξανδρίδου προσπαθούσε να αποφύγει την ατιμωτική παραίτηση ζητώντας... αναβάθμιση με διορισμό της στην ηγεσία ενός από τους υπό συγχώνευση οργανισμούς.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι είχε ξεκινήσει η διαδικασία καθαίρεσής της από το υπουργικό συμβούλιο, όταν τελικά μόλις την περασμένη Πέμπτη έβαλε την υπογραφή της στο έγγραφο της παραίτησης.
Την ίδια ημέρα οι υπό-λοιποι γενικοί γραμματείς των Περιφερειών υπέγραφαν τις Επιχειρη-σιακές Συμφωνίες Υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2007-2010, ύψους 7,5 δισ. ευρώ, με την υπ. Οικονομίας, Ανταγωνι-στικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη.
ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ
Μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας ζητούν να έρθει ως θέμα προς συζήτηση η παραίτηση της γ.γ. και παράλληλα απαιτούν από τη Νομαρχιακή Επιτροπή να ζητήσει από το υπ. Εσωτερικών τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία έγινε η επιλογή της. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και στη Βουλή, αφού ο πρώην υπ. Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας, έχει ήδη υποβάλει ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών ζητώντας να πληροφορηθεί αν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις που να σχετίζονται με την απομάκρυνση της περιφερειάρχου από τη θέση της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις