Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ψάχνοντας τον Πρωθυπουργό-Στο τραπέζι και ο Σκουρής-Ανακοινώσεις σήμερα

Ψάχνοντας τον Πρωθυπουργό-Στο τραπέζι κα...

Ανατροπή στο προσκήνιο

8.40 Συνεχίζεται η ονοματολογία για το ποιος θα είναι ο νέος Πρωθυπουργός, το όνομα του οποίου αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, αν δεν προκύψει πάλι νέα εμπλοκή. Στο τραπέζι φαίνεται να πέφτει και το όνομα του κ. Σκουρή, Προέδρου του Ευρωπαϊκου Δικαστηρίου, μεταδίδει ο ΑΝΤ1. Οι διαβουλεύσεις για τον νέο Πρωθυπουργό συνεχίστηκαν και τη νύχτα

Στις συσκέψεις που προηγήθηκαν,σύμφωνα με tovima.gr ακούστηκαν τα ονόματα του πρών προέδρου της Βουλής κ. Απόστολου Κακλαμάνη καθώς και του νυν Προέδρου κ. Φίλιππου Πετσάλνικου. Ο τελευταίος, κατά την έξοδό του από τη Βουλή όταν ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε ότι δεν θα είναι αυτός ο επόμενος πρωθυπουργός.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης, ότι το ενδεχόμενο να αναλάβει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος την πρωθυπουργία, έχει μάλλον αποκλειστεί αν και ορισμένες πληροφορίες από το πρωθυπουργικό περιβάλλον λένε ότι η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του παραμένει.

Ο κ. Σαμαράς αργά τη νύχτα εξερχόμενος από τα γραφεία της ΝΔ δήλωσε ότι η συμφωνία επετεύχθη και ερωτηθείς για το πρόσωπο δήλωσε χαριτολογώντας: «Θα είναι εύελπις». Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης.

Διεργασίες μέχρι αργά το βράδυ στο ΠαΣοΚ

Διεργασίες πλήρους ανατροπής των μέχρι τώρα υποθέσεων σχετικά με το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού εξελίσσονταν μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης, στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Διεργασίες στις οποίες καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε η άρνηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου να αποδεχθεί τη λύση Παπαδήμου και οι οποίες φαίνεται να οδηγούν τώρα σε ανάδειξη πολιτικού προσώπου.

 

7.55 Συνεχίστηκε και τη νύχτα το πολιτικό θρίλερ που θα μπορούσε να είχε τον τίτλο" ψάχνοντας τον Πρωθυπουργό" και κατά πάσα πιθανότητα θα λάβει τέλος σήμερα. Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Όπως γνωστοποιήθηκε την Τρίτη μετά τα μεσάνυχτα, από  το διευθυντή του γραφείου Τύπου  του Πρωθυπουργού, Κ. Γιώργο Ελενόπουλο, αμέσως μετά την συνάντηση του  κυρίου Παπανδρέου με τον Πρόεδρο  της Δημοκρατίας θα συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και το όνομα του επικεφαλής της και νέου πρωθυπουργού.

 

00.20 Η ΝΕΤ μεταδίδει ότι είναι δυνατόν να προκύψει κυβέρνηση απόψε το βράδυ. Ο Πρωθυπουργός ήταν μέχρι αυτή την ώρα στο γραφείο του και όπως μετέδωσε το κρατικό κανάλι, έγραφε και έσβηνε, ενώ μάλλον αύριο θα πάει στον Πρόεδρο με την κυβέρνηση

Είναι χαρακτηριστικό ότι, τουλάχιστον μέχρι τις δώδεκα το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Παπαδήμος δεν είχε δεχθεί καμία επίσημη όχληση από τον πρωθυπουργό.

 

00.10 Διεργασίες πλήρους ανατροπής των μέχρι τώρα υποθέσεων σχετικά με το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού εξελίσσονται αυτή τη στιγμή  στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Σύμφωνα με το Βήμα, καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει η άρνηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών να αποδεχθεί τη λύση Παπαδήμου και οι οποίες φαίνεται να οδηγούν τώρα σε ανάδειξη πολιτικού προσώπου.
Μοχλός των εξελίξεων, σύμφωνα με το Βήμα,  η απειλή εσωκομματικών συγκρούσεων ενόψει της λήξης της θητείας του Γ. Παπανδρέου ως προέδρου του ΠαΣοΚ στις 11 Νοεμβρίου. Κατα μία εκδοχή, εξετάστηκε η υποψηφιότητα του προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου.

21.42 Δεν έχει τέλος το θλίλερ με τον ορισμό νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας στην Ελλάδα. Επιμένουν στη θέση τους τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Όλι Ρεν, σε ό,τι αφορά τις γραπτές δεσμεύσεις.  Το θέμα συζητείται αυτή την ώρα σε τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Παπανδρέου με τον κ. Σαμαρά.

Στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή είναι επίσης παρόντες, όπως αναφέρει το protothema.gr , ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης. Την ίδια ώρα δημιουργείται κλίμα αμφιβολιών για το αν το πρόσωπο που θα οριστεί μεταβατικός πρωθυπουργός θα είναι τελικώς ο κ. Λουκάς Παπαδήμος. Η καθυστέρηση και το βήμα σημειωτόν με το οποίο προχωρούν οι διαπραγματεύσεις προκαλούν  ερωτήματα για το κατά πόσον θα ευοδωθούν τελικώς οι συνομιλίες για την τοποθέτηση του κ. Λουκά Παπαδήμου ως πρωθυπουργού.

20.30 Στις απειλές του Όλι  Ρεν για χρεοκοπία ουσιαστικά απάντησε ο Σαμαράς μέσω του εκπροσώπου  Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχελάκη, σημειώνοντας πως "το ότι η Ευρώπη έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας για τη χώρα εξαιτίας της κυβέρνησης δεν σημαίνει ότι μπορεί να προσβάλλει την εθνική μας αξιοπρέπεια".

19.00 Άμεση ήταν η απάντηση του Όλι Ρεν από τις Βρυξέλλες, στην άρνηση Σαμαρά. Ο κ. Ρεν ρωτήθηκε τι απαντά στις δηλώσεις του κ. Σαμαρά και τόνισε πως η 6η δόση μπορεί να εκταμιευτεί μέσα στον Νοέμβριο εάν υπάρχει γραπτή εγγύηση που θα εκφράζει την επιθυμία να προχωρήσει για τη νέα δανειακή σύμβαση.

18:31 Δεν υπογράφει το κείμενο των δεσμεύσεων που ζητά ο κ. Σόιμπλε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς. Σε επίσημη ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθαρίζει: "Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια. Εχώ από καιρού και επανειλημμένα εξηγήσει γιατί, προκειμένου να προστατευτούν η ελληνική οικονομία και το ευρώ έχει γίνει αναπόφευκτη η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.
Τις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να της θέτει σε αμφιβολία". Συνεργάτες του έλεγαν ότι "ο λόγος του κ. Σαμαρά όταν αναλαμβάνει μία δέσμευση είναι αρκετός δεν δέχεται αμφισβήτηση με οποιοδήποτε τρόπο. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως πέρα από την απαίτηση του κ. Σόιμπλε -την οποία η ΝΔ θεωρεί ότι έχει αποδεχθεί η κυβέρνηση - φαίνεται ότι υπάρχει και άλλη εμπλοκή που αφορά στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα πρόσωπα της "μεταβατικής" κατά τη ΝΔ κυβέρνησης

15.46 Απο λεπτό σε λεπτό αναμένεται η ανακοίνωση της προεδρίας για το πρόσωπο που επελέγη απο τους κυρίους Παπανδρέου και Σαμαρά να ηγηθεί του νέου κυβερνητικού σχήματος. Οι πληροφορίες θέλουν το όνομα του Λουκά Παπαδήμου να έχει "κλειδώσει" ενώ στην τελική ευθεία ειναι και οι συννενοήσεις για τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης.

14:30 Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά το Υπουργικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι παραιτήσεις όλων των Υπυοργών είναι στην διάθεση του πρωθυπουργού  Γιώργου Παπανδρέου ζήτησε και πήρε τις παραιτήσεις όλων των Υπουργών του. Αυτό ανοίγει τον δρόμο για την άμεση ορκωμοσία νέας Κυβέρνησης.

10.55 Οργιάζουν οι φήμες για συνάντηση, τηλεφωνική συνομιλία ή επαφή του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου με τον κ. Λουκά Παπαδήμο. Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, ο πρώην διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος και πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποκτά εκ νέου προβάδισμα για να οριστεί πρωθυπουργός με απόφαση των δύο μεγάλων κομμάτων.

Κατά πληροφορίες που δημοσιεύει το protothema.gr ο Γιώργος Παπανδρέου έχει (ή πρόκειται να) μεταφέρει στον κ. Παπαδήμο την αλλαγή στάσης της ΝΔ και τη σύμφωνη γνώμη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ενισχύσει τη νέα κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος περίπου στις 11:30 το πρωί θα αναχωρήσει από την οικία του στο Καστρί για τη Βουλή προκιμένου να προεδρεύσει στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, επιχειρεί να κλείσει το ντηλ με τον Αντώνη Σαμαρά και τον διάδοχό του. Αν ο Λουκάς Παπαδήμος αρνηθεί, στην Αθήνα βρίσκεται ήδη ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Κατά πληροφορίες, η υποψηφιότητα του εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη αποδυναμώνεται, χωρίς όμως να θεωρείται απίθανο το ενδεχόμενο να προωθηθεί στην θέση του μεταβατικού πρωθυπουργού στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με τον κ. Παπαδήμο δεν ευοδωθούν.

Το σημαντικό στοιχείο της ημέρας είναι η αλλαγή στάσης της ΝΔ που δέχθηκε να στελεχώσει τη νέα κυβέρνηση των 105 επομένων ημερών με πολιτικά στελέχη. Ονόματα υποψηφίων ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά, είναι όμως πιθανό τα στελέχη της ΝΔ να αναλάβουν τα χαρτοφυλάκια των υπουργείων Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, θέσεις από τις οποίες ο κ. Αντώνης Σαμαράς ζήτησε να απομακρυνθούν οι σημερινοί υπουργοί του ΠΑΣΟΚ.

7.35 Τελειώνει, κατά τα φαινόμενα, το μεσημέρι της Τρίτης το… μαρτύριο με τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης συνεργασίας. Ο Γιώργος Παπανδρέου συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό  συμβούλιο, στις 12 ακριβώς, σήμερα Τρίτη, προκειμένου  να ζητήσει τις παραιτήσεις των  υπουργών του, όπως αναφέρουν πληροφορίες  και να ανακοινώσει επίσημα ότι  προέκυψε νέο σχήμα.

Σύμφωνα με τις  πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ ο  επικρατέστερος για τη θέση του νέου πρωθυπουργού είναι ο οικονομολόγος  και πρώην υπουργός Παναγιώτης Ρουμελιώτης, εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ, αν και επιχειρείται μία τελευταία  προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία για  τον Λουκά Παπαδήμο, σύμφωνα με το protothema.gr. Άλλες πηγές δεν αποκλείουν εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, αλλά όλοι ξεκαθαρίζουν ότι η εκκρεμότητα θα λήξει μέχρι σήμερα το μεσημέρι, καθώς στην Αθήνα επικρατεί τρόμος, για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν οι ευρωπαίοι παράγοντες, αλlά και οι αγορές σε ενδεχόμενη παράταση του αδιεξόδου.

Για να μην επικρατήσει  κάποια καταστροφική φημολογία μάλιστα  ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας  Μόσιαλος εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση το βράδυ της Δευτέρας, επιβεβαιώνοντας ότι η λύση είναι κοντά. «Με θετικές προσεγγίσεις για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, πραγματοποιήθηκαν οι σημερινές επικοινωνίες του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά», επισήμανε ο κ. Μόσιαλος.

Πάντως, τόσο από το περιβάλλον του κ. Παπανδρέου, όσο και από συνεργάτες του κ. Σαμαρά τηρείται πάντως σιγή ασυρμάτου. Πηγή με γνώση της πορείας των συνομιλιών είπε στο protothema.gr ότι εξελίξεις και ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα Τρίτη. Στο ερώτημά μας αν έχει βρεθεί προσωπικότητα κοινής αποδοχής που θα οριστεί διάδοχος του κ. Παπανδρέου, η απάντηση του παράγοντα ήταν σιβυλλική: «Είναι πιθανό και να έχει βρεθεί».

Αξίζει να σημειωθεί  ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ – υπουργοί και βουλευτές - εκδηλώνουν ήδη αντιδράσεις για το πρόσωπο του κ. Ρουμελιώτη, τονίζοντας ότι δεν μπορεί ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ να γίνει πρωθυπουργός της χώρας. Επιρρίπτουν μάλιστα την ευθύνη για το ναυάγιο – εάν τελικά ναυαγήσει όντως – στην υπόθεση Παπαδήμου στην άρνηση του Αντώνη Σαμαρά για τον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας.

Σημειωτέον ότι  υπουργοί της, υπό παραίτηση, κυβέρνησης δεν κρύβουν τις έντονες επιφυλάξεις  τους για το νέο σχήμα, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται αυτή η κυβέρνηση συνεργασίας να εμπνεύσει για πολύ διάστημα εμπιστοσύνη, ούτε να έχει την αποτελεσματικότητα, που οφείλει, με δεδομένες τις αντιθέσεις των δύο μεγάλων κομμάτων και τις ισορροπίες, πάνω στις οποίες θα συγκροτηθεί.

 

23.15 Αύριο ανακοινώνεται η νέα Κυβέρνηση, ενώ στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το  Mega ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης κλήθηκε στην Αθήνα προκειμένου να ενημερώσει τα δύο μεγάλα κόμματα για τις τελευταίες εξελίξεις.

Το όνομα του κ. Ρουμελιώτη έχει ακουστεί από το απόγευμα  ως ένα από τα ονόματα που συζητούνται για τη θέση του πρωθυπουργού.

22.23 Προχωράνε κανονικά οι διαβουλεύσεις, λέει ο Ηλίας Μόσιαλος. "Με θετικές προσεγγίσεις για το πρόσωπο του νέου Πρωθυπουργού, πραγματοποιήθηκαν οι σημερινές επικοινωνίες του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά", επισήμανε ο κ. Μόσιαλος. Στο μεταξύ έρχεται στην Αθήνα εκτάκτως ο εκ των υποψηφίων Παναγιώτης Ρουμελιώτης, στέλεχος του ΔΝΤ και Υπουργός Οικονομοκών σε κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου.

22.14 Στην επιμονή του κ. Αντώνη Σαμαρά να μην συμμετάσχει κανένα στέλεχος του κόμματός του στην νέα κυβέρνηση, αποδίδουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές την εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί για την επιλογή του νέου πρωθυπουργού, σύμφωνα με το vima.gr. Παρά τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από τα επιτελεία του ΠαΣοΚ και της Ν.Δ. ότι διατυπώνονται επιφυλάξεις για το πρόσωπο του κ. Λ. Παπαδήμου, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο κομμάτων «πάγωσαν» από το απόγευμα της Δευτέρας, επειδή τόσο ο κ. Γ. Παπανδρέου, όσο και ο κ. Παπαδήμος επισημαίνουν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η νέα κυβέρνηση θα εκπέμψει λάθος συμβολισμούς, αν στην σύνθεσή της περιληφθούν μόνο στελέχη του ΠΑΣΟΚ και μη πολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με το vima.gr,  ο κ. Γ. Παπανδρέου στην τελευταία επικοινωνία του με τον κ. Σαμαρά, κατέστησε σαφές ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η συμφωνία για τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας και η επιλογή του νέου πρωθυπουργού, εφόσον ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν δεχθεί την συμμετοχή και δικών του συνεργατών σε ορισμένα υπουργεία. Λέγεται μάλιστα πως με την άποψη αυτή συντάσσεται και ο κ. Λ. Παπαδήμος και για τον λόγο αυτό, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιβεβαιώνει ότι δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί ότι θα είναι εκείνος ο νέος πρωθυπουργός.

22.10 Σε τραγέλαφο εξελίσσεται το θέμα της επιλογής Πρωθυπουργού. Τώρα η ΝΕΤ μεταδίδει ότι δεν κλείδωσε το όνομα και συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις.

21.57 Κλείδωσε το όνομα του νέου Πρωθυπουργού, μετέδωσε πριν από λίγο η ΝΕΤ. Όλα δείχνουν ότι Παπανδρέου και Σαμαράς έφτασαν σε συμφωνία.  Αποχώρησε από το γραφείο του ο Γιώργος Παπανδρέου.

21.30 Επανέρχεται στο προσκήνο και το όνομα του  Πέτρου Μολυβιάτη, σύμφωνα με το protothema.gr.

20.50 Και τρίτο όνομα πέφτει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Μετά τους Παπαδήμο και Διαμαντούρο, "παίζει" και το όνομα του Παναγιώτη Ρουμελιώτη, εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Την ίδια ώρα ερωτώμενος από το Reuters ο κ. Διαμαντούρος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το θέμα, αλλά δεν λέει όχι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

19.50 Τον Ακαδημαϊκό Νικηφόρο Διαμαντούρο μετέδωσε πριν από λίγο ως επικρατέστερο για τη θέση του Πρωθυπουργού, το δελτίο ειδήσεων του Μega. Το όνομα του κ. Διαμαντούρου έπεσε στο τραπέζι μετά τον εκνευρισμό που έχει προκαλέσει η στάση του Λουκά Παπαδήμου ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα από νωρίς το απόγευμα και προκαλεί προβληματισμό σε στελέχη και των δύο κομμάτων.

Η καθυστέρηση στην ανακοίνωση του ονόματος δείχνει σαφέστατα ότι υπάρχει εμπλοκή με τον κ. Παπαδήμο.

Η ΝΔ,  φέρεται να  βρίσκεται ένα βήμα πριν το οριστικό "όχι" για το όνομα του Λουκά Παπαδήμου, λόγω των απαιτήσεων που προβάλλει.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του "Βήματος" υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση διαφωνεί με την επέκταση του χρονικού διαστήματος διάρκειας της κυβέρνησης, αλλά και με ενδεχόμενη συμμετοχή στελεχών της στο σχήμα. Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς σταθερά προσηλωμένος στο πολιτικό πλαίσιο που έθεσε εξ αρχής και δεν πρόκειται να δεχθεί να συμμετάσχουν στελέχη του κόμματος, ενώ δεν δέχεται να παραταθεί η ημερομηνία των εκλογών πέρα από τις 19 Φεβρουαρίου. «Η κυβέρνηση αυτή είναι ειδικού σκοπού και συγκεκριμένου χρόνου» είπε το πρωί ο κ. Σαμαράς.

Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος, γεννημένος στην Αθήνα στις 25 Ιουνίου 1942, είναι Έλληνας ακαδημαϊκός που υπηρετεί ως Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής (European Ombudsman) με έδρα το Στρασβούργο.

Διατηρεί επίσης γραφείο του θεσμού και στις Βρυξέλλες.

Κατά την περίοδο 1995 - 1998 διετέλεσε πρόεδρος του Ελληνικού τμήματος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) και την περίοδο 1998 - 2003 υπηρέτησε ως ο πρώτος Συνήγορος του Πολίτη  της Ελλάδος. Από το 1993  είναι Καθηγητής της Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις