Η συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους
Κλασικά, σπιτικά μακαρόνια με τυρί φτιαγμένα με ζυμαρικά σε μικρό μέγεθος, τσένταρ και μια απλή κρεμώδη σάλτσα, όλα ψημένα στον φούρνο μέχρι να φτάσουν στην απόλυτη τελειότητα.
Η συνταγή για μακαρόνια με τυρί έχει πολλές ομοιότητες με μία από τις αγαπημένες μου: το One Pan Baked Ziti. Και τα δύο είναι κρεμώδη, ονειρεμένα comfort food που ψήνονται στον φούρνο μέχρι να γίνουν τυρένια και γεμάτα φούσκες.
Αυτή η συνταγή είναι απίστευτα εύκολη για εσάς και ευχάριστη για τα παιδιά. Αφήστε τα παιδιά σας να τρίψουν το τυρί ή να μετρήσουν τα μακαρόνια.
Τα μακαρόνια με τυρί πρέπει να έχουν μια λεία και κρεμώδη τυρένια σάλτσα.
Υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να πετύχετε αυτήν τη λεία σάλτσα που όλοι θέλουμε στα μακαρόνια μας!
Πώς να μην αποτύχει η τυρένια σάλτσα
- Ο τύπος του τσένταρ κάνει τη διαφορά.
- Ένα υψηλής ποιότητας, παλαιωμένο τσένταρ θα δώσει πιο έντονη γεύση και πιο λεία υφή. Πιο ήπια και οικονομικά τσένταρ θα έχουν λιγότερη γεύση και σχεδόν πιο «αμμώδη» υφή.
- Χρησιμοποιήστε φρεσκοτριμμένο τυρί.
- Το προτριμμένο τυρί του εμπορίου δεν λιώνει με τον ίδιο τρόπο όπως το φρεσκοτριμμένο, και το τρίψιμο του τυριού βοηθά να λιώσει ομοιόμορφα και απαλά μέσα στη σάλτσα.
- Αφήστε το τυρί να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Έτσι μένει σε θερμοκρασία δωματίου ενώ ετοιμάζετε τη λευκή σάλτσα.
- Χρησιμοποιήστε χαμηλή φωτιά.
- Για να λιώσει σωστά και απαλά το τυρί, θέλουμε σταδιακές αλλαγές θερμοκρασίας.
- Όταν έρθει η στιγμή να προσθέσετε το τυρί στη λευκή σάλτσα, απομακρύνετε τη σάλτσα από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει για λίγα λεπτά. Χρειάζεται μόνο να είναι αρκετά ζεστή ώστε να λιώσει το τυρί.
- Μην ανακατεύετε υπερβολικά τη σάλτσα αφού λιώσει το τυρί.
- Προσθέστε τα ζυμαρικά, συναρμολογήστε γρήγορα το φαγητό στο ταψί και βάλτε το αμέσως στον φούρνο.
Αποφύγετε το έτοιμο τριμμένο τυρί!
Μπορεί να είναι πολύ βολικά, αλλά όχι μόνο τα έτοιμα τριμμένα τυριά δεν έχουν τόσο καλή γεύση, είναι επίσης αναμεμειγμένα με διάφορες σκόνες που εμποδίζουν το λιώσιμό τους σε σχέση με το φρεσκοτριμμένο τυρί.
Οπότε, παρόλο που δεν είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, πάρετε τον τρίφτη σας και να τρίψετε φρέσκο τυρί για τα σπιτικά μακαρόνια με τυρί! Δεν θα το μετανιώσετε!
8 απλά υλικά είναι όλα όσα χρειάζεστε
- Μακαρόνια κοφτά: Αγαπημένα για τη συγκεκριμένη συνταγή, αλλά οποιοδήποτε μικρό ζυμαρικό είναι εξίσου σωστό.
- Βούτυρο: αλμυρό ή ανάλατο—απλώς προσαρμόστε την ποσότητα αλατιού που θα προσθέσετε.
- Αλεύρι
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι τριμμένο
- Γάλα
- Half and half (μίγμα μισό γάλα, μισή κρέμα)
- Τριμμένο τσένταρ: όσο υψηλότερης ποιότητας και πιο παλαιωμένο, τόσο το καλύτερο!
Τέλεια μακαρόνια με τυρί σε 5 βήματα:
- Προθερμάνετε τον φούρνο. Προθερμάνετε στους περίπου 160°C και λαδώστε ελαφρά ένα τετράγωνο ταψί.
- Βράστε τα μακαρόνια.
- Βράστε τα ζυμαρικά λίγο λιγότερο από το κανονικό (περίπου 1 λεπτό πριν το al dente). Στραγγίστε και αφήστε τα στην άκρη.
- Φτιάξτε το roux.
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά.
- Προσθέστε το γάλα και το τυρί.
- Προσθέστε το γάλα και το half and half αργά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέστε 1 φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ στη σάλτσα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
- Προσθέστε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατέψτε να καλυφθούν καλά με τη σάλτσα.
- Ρίξτε το μείγμα στο ταψί. Ρίξτε τη μισή ποσότητα από το μείγμα ζυμαρικών στο προετοιμασμένο ταψί.
- Πασπαλίστε με ½ φλιτζάνι τυρί. Ρίξτε από πάνω τα υπόλοιπα ζυμαρικά και πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί.
Να το ψήσετε ή να μην το ψήσετε;
Δεν χρειάζεται απαραίτητα να ψήσετε τα μακαρόνια με τυρί σε αυτή τη συνταγή.
Όλα μαγειρεύονται πλήρως και είναι ουσιαστικά έτοιμα για φαγητό μόλις προστεθούν το τυρί και τα ζυμαρικά.
Ορισμένοι προτιμούν τη «λασπωμένη» υφή που αποκτά όταν ψήνεται το τυρί, και το ψήσιμο προσθέτει ένα επίπεδο κομψότητας που δεν πετυχαίνει αλλιώς.
Τι τύπος τυριού;
Αυτή η κλασική συνταγή μακαρονάδας με τυρί φτιάχνεται με τυρί τσένταρ. Ιδανικά, με μέτριο ή πικάντικο τσένταρ, αλλά οποιοσδήποτε τύπος ταιριάζει.
Αν θέλετε μια πιο πολυτελή μακαρονάδα με τυρί ή αν προσπαθείτε πραγματικά να εντυπωσιάσετε ένα πλήθος, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό διαφορετικών τυριών.
Επιλέξτε έναν τύπο τυριού που λιώνει καλά, όπως λευκό τσένταρ, καπνιστή γκούντα, γκρουγιέρ, μπρι, κατσικίσιο τυρί, μοτσαρέλα ή φοντίνα.
Κατάψυξη και Αποθήκευση
Αυτή η συνταγή καταψύχεται καλά. Θα θελήσετε να καταψύξετε αυτό το πιάτο πριν το ψήσετε στο φούρνο!
Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει τη μακαρονάδα με τυρί να κρυώσει εντελώς, στη συνέχεια χύστε τη σε ένα πιάτο κατάλληλο για κατάψυξη, καλύψτε το καλά και καταψύξτε το για έως και 3 μήνες.
Για να ξαναθερμάνετε:
Από κατεψυγμένο: Ψήστε από την κατάψυξη στους περίπου 175°C για 70-80 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί καλά σε όλη του τη μάζα.
Από αποψυγμένο: Καλύψτε τη μακαρονάδα με τυρί με ένα φύλλο αλουμινόχαρτο και ψήστε τη στους περίπου 160°C για 20 λεπτά.
Πρόσθετα Συστατικά & Επικαλύψεις
Αν θέλετε να αναβαθμίσετε αυτή την κλασική μακαρονάδα με τυρί, δείτε τη συνταγή για την Γκουρμέ εκδοχή Μακ εντ Τσιζ, μπορείτε να προσθέσετε μερικά από τα ακόλουθα:
Επιπλέον επικάλυψη τυριού: Πασπαλίστε φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα από πάνω πριν ψήσετε.
Φρυγανιά : Ανακατέψτε περίπου 1 κούπα φρυγανιά με 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ. Πασπαλίστε πάνω από τη μακαρονάδα με τυρί ακριβώς πριν το ψήσιμο.
Κομματάκια μπέικον: Μαγειρέψτε περίπου 4-5 φέτες μπέικον.
Κόψτε το μαγειρεμένο μπέικον σε μικρά κομματάκια και ανακατέψτε το μέσα στη μακαρονάδα με τυρί πριν τη βάλετε στο ταψί ψησίματος.
ΠΗΓΗ enikos.gr
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr











