Συζήτησαν κρίσιμα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, όπως ζητήματα υποδομών, κτιριακά, διαχείρισης υδάτινων πόρων, οδοποιίας, κ.α.
Συνάντηση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος είχαν το μεσημέρι της Δευτέρας, με τον Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος.
Ο κ. Λιβάνιος υποδέχτηκε τους κυρίους Φαρμάκη και Αλεξόπουλο στο γραφείο του, όπου συζήτησαν κρίσιμα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, όπως ζητήματα υποδομών, κτιριακά, διαχείρισης υδάτινων πόρων, οδοποιίας, κ.α.
Τόσο ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος, όσο και ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας ενημέρωσαν τον Υπουργό για τις ενέργειες που γίνονται στην κατεύθυνση της ισόρροπης ανάπτυξης και της διοικητικής ενδυνάμωσης της αυτοδιοίκησης και επεσήμαναν πως είναι επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης της χρηματοδότησης, ώστε να υπάρχει άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες των πολιτών.
Ο Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος δεσμεύτηκε να εξετάσει τα θέματα που τέθηκαν, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα με κοινή αντίληψη για περαιτέρω συνεργασία της κεντρικής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας προσκάλεσαν τον Υπουργό να επισκεφθεί την περιοχή, ώστε να υπάρξει άμεση και ουσιαστική επαφή με τις τοπικές κοινωνίες και ενημέρωση για τις αναπτυξιακές προτεραιότητες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










