Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη TRAVEL WEST FORUM 2025
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή για ψητό σολομό με κρούστα παρμεζάνας και μαϊντανού

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Με μια λαχταριστή, τραγανή κρούστα παρμεζάνας και μαϊντανού, αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για ένα γρήγορο και νόστιμο δείπνο

Ανακαλύψτε την εύκολη συνταγή της διακεκριμένης Αγγλίδας σεφ, Mary Berry, για ψητό σολομό που θα γίνει το αγαπημένο σας υγιεινό γεύμα.

Με μια λαχταριστή, τραγανή κρούστα παρμεζάνας και μαϊντανού, αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για ένα γρήγορο και νόστιμο δείπνο.

Υλικά για 6 μερίδες

 6 φιλέτα σολομού (περίπου 150γρ. το καθένα), χωρίς πέτσα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
150 γρ. τυρί κρέμα
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
Ξύσμα από ½ λεμόνι
25 γρ. φρέσκια λευκή ψίχα ψωμιού
25 γρ. φρέσκια, χονδροτριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, συν επιπλέον για γαρνίρισμα
Πάπρικα

Οδηγίες

  •  Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
  • Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα σολομού και από τις δύο πλευρές και τοποθετήστε τα σε ένα λαδωμένο ταψί ψησίματος.
  • Σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά το τυρί κρέμα με το λιωμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού.
  • Μοιράστε το μείγμα σε έξι ίσα μέρη και απλώστε το πάνω σε κάθε φιλέτο σολομού.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε την ψίχα ψωμιού, την παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αλατοπιπερώστε.
  • Πασπαλίστε το μείγμα πάνω από το τυρί κρέμα σε κάθε φιλέτο και πασπαλίστε ελαφρά με πάπρικα.
  • Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά. Θα καταλάβετε ότι ο σολομός είναι έτοιμος όταν αλλάξει από διαφανές σε αδιαφανές ροζ χρώμα.
  • Σερβίρετε αμέσως, γαρνιρισμένο με επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΠΗΓΗ enikos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life