Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη TRAVEL WEST FORUM 2025
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή για σολομό με άνηθο και δροσερή σαλάτα αβοκάντο

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Ένα ελαφρύ και υγιεινό γεύμα, πλούσιο σε γεύση και θρεπτικά συστατικά

Αυτή η συνταγή για σολομό με άνηθο, σερβιρισμένο με μια δροσερή σαλάτα αβοκάντο, είναι ένα ελαφρύ και υγιεινό γεύμα, πλούσιο σε γεύση και θρεπτικά συστατικά.

Ο τρυφερός σολομός μαρινάρεται με αρωματικό τζίντζερ και φρέσκο άνηθο, δημιουργώντας έναν μοναδικό συνδυασμό γεύσεων που συμπληρώνεται ιδανικά από τη δροσιστική και κρεμώδη σαλάτα.

Υλικά για τη συνταγή
⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένος φρέσκος άνηθος
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, χωρισμένο
1 μέτρια πιπεριά, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένη (περίπου 5 κουταλάκια του γλυκού)
1½ κουταλιές σούπας φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου, τριμμένη σε τρίφτη μικρολεπίδας (½ κουταλάκι του γλυκού)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
4 φιλέτα σολομού (περίπου 115 γραμμάρια το καθένα) με την πέτσα
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι
4 μέτρια περσικά αγγούρια, καθαρισμένα
2 μέτρια αβοκάντο, κομμένα σε κύβους (περίπου 1⅓ φλιτζάνια)
1½ κουταλιές σούπας χυμός λάιμ
2 κουταλάκια του γλυκού καβουρδισμένο σουσάμι

Οδηγίες για τη συνταγή

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τον άνηθο, 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, το τζίντζερ, την ψιλοκομμένη πιπεριά, το τριμμένο σκόρδο και ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  • Τοποθετήστε τα 4 φιλέτα σολομού σε ένα μεγάλο ταψί με χείλος. Στεγνώστε τα καλά με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώστε τα με ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα άνηθου πάνω από τα φιλέτα. Ψήστε μέχρι ο σολομός να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι, για 15 έως 18 λεπτά.
  • Στο μεταξύ, τοποθετήστε τα καθαρισμένα αγγούρια σε μια σανίδα κοπής. χρησιμοποιήστε την πλατιά πλευρά ενός μεγάλου μαχαιριού για να τα σπάσετε ελαφρά. Κόψτε τα στη μέση κατά μήκος και μετά σε χοντροκομμένα κομμάτια ½ έως 2,5 εκατοστών. Μεταφέρετε σε ένα μέτριο μπολ.
  • Προσθέστε το αβοκάντο σε κύβους, τον χυμό λάιμ, το σουσάμι και την υπόλοιπη 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν τα υλικά.
  • Σερβίρετε τον σολομό με τη σαλάτα αγγούρι-αβοκάντο.

ΠΗΓΗ enikos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life