Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Αυξημένες συγκεντρώσεις γύρης σήμερα - Προσοχή σε αλλεργίες και αναπνευστικά

Δυτική Ελλάδα: Αυξημένες συγκεντρώσεις γ...

Περίοδος κορύφωσης για τη γύρη από ελιές και γρασίδι

Η περίοδος κορύφωσης της γύρης βρίσκεται σε εξέλιξη, με τις συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα να είναι ιδιαίτερα υψηλές, σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Παρακολούθησης της Ατμόσφαιρας Copernicus/CAMS.

Χάρτες που ετοίμασε η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αποκαλύπτουν υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης γύρης από ελιές και γρασίδι, με την ατμόσφαιρα στη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο να είναι από τις πλέον επιβαρυμένες.

Η χρωματική κλίμακα στους χάρτες καταδεικνύει ότι οι συγκεντρώσεις φτάνουν στα ανώτερα επίπεδα σε περιοχές όπως η Πελοπόννησος, η Δυτική Ελλάδα, η Κρήτη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με τις ώρες αιχμής να σημειώνονται το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Μαΐου.

 

Η αυξημένη γύρη μπορεί να επηρεάσει άτομα με αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα.

Οι ειδικοί συνιστούν στα ευπαθή άτομα να αποφεύγουν τις εξωτερικές δραστηριότητες, ιδιαίτερα κατά τις ώρες με υψηλές συγκεντρώσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις