Ξεκίνησαν οι εργασίες αμέσως μετά το Πάσχα, όπως είχε γράψει το thebest
Με ύψος από 2,70 έως 3 μέτρα το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΠ σχηματοποιείται στην Ηρώων Πολυτεχνείου και στο ύψος της Αγίου Κωνσταντίνου, μπροστά από τα ακίνητα της οδού Αώου.
Όπως είχε γράψει το thebest.gr και καθώς ξεπεράστηκαν τα νομικά κωλύματα για το έργο -μετά τις ενστάσεις κατοίκων της περιοχής- τα συνεργεία του εργολάβου έπιασαν δουλειά και πλέον το αντλιοστάσιο αποκτά μορφή. Ήδη είναι εμφανείς οι τεράστιοι σωλήνες που είναι πακτωμένοι σε κάθετη θέση πάνω σε σε τσιμεντένιες βάσεις και στέκουν στο σημείο που έχει επιλεγεί μετά από σχετική μελέτη για την καλύτερη υψομετρική διαφορά και για προώθηση των λυμάτων της βόρειας πλευράς της Πάτρας, προς τον βιολογικό καθαρισμό της πόλης.
Η όλη εγκατάσταση, σύμφωνα με τη μελέτη για την κατασκευή, θα είναι γύρω στα 27 τετραγωνικά μέτρα και το τελικό ύψος της δεν θα ξεπερνά τα 3 μέτρα.







Πρόκειται για το έργο η ολοκλήρωση και λειτουργία του οποίου θα επιτρέψει την επεξεργασία λυμάτων τουλάχιστον 30.000 κατοίκων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Πατρέων, οι οποίοι και θα ενταχθούν στο υφιστάμενο αποχετευτικό δίκτυο.
Σύμφωνα και με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ, η εν λόγω επέκταση της γραμμής επεξεργασίας λυμάτων αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά όχι μόνο στη βελτίωση των συνθηκών δημόσιας υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών, αλλά και στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής προστασίας, καθώς εως σήμερα περιοχές όπως ο Άγιος Βασίλειος και άλλες συνοικίες της βόρειας πλευράς της Πάτρας χρησιμοποιούν βοθρους ενώ σε κάποιες περιπτώσεις εκτιμάται πως λύματα καταλήγουν και στη θάλασσα.




Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr