Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νέο φόρο φέρνουν οι αντιδράσεις για τα «πράσινα» τέλη

Νέο φόρο φέρνουν οι αντιδράσεις για τα «...
Ξανάλατος Νίκος

Αφού μας τα πήραν τώρα το…ξανασκέφτονται

Την καθιέρωση ενός νέου συστήματος για τη φορολόγηση των αυτοκινήτων σχεδιάζει η κυβέρνηση μετά το σάλο που προκλήθηκε με τα «πράσινα» τέλη.

Όπως αναφέρει η Realnews, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει την κατάργηση των τελών κυκλοφορίας και των ειδικών σημάτων και την αντικατάστασή τους με «φόρο χρήσης» στα καύσιμα.
O φόρος αυτός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα είναι 11 λεπτά το λίτρο και θα επιβάλλεται στο σύνολο της κατανάλωσης που γίνεται στη διάρκεια του έτους.
Για παράδειγμα, εάν ένας κάτοχος ΙΧ 1.600 κ.εκ. διανύει 15.000 χλμ. το χρόνο και καταναλώνει 1.200 λίτρα καυσίμου, θα πληρώσει συνολικά 132 ευρώ «φόρο χρήσης».
Με τα ισχύοντα τέλη κυκλοφορίας, ο ίδιος οδηγός θα πλήρωνε 184-352 ευρώ (εφάπαξ) το χρόνο.
Από μία τέτοια ρύθμιση, ευνοούμενοι είναι γενικά όσοι έχουν μικρού κυβισμού και σύγχρονης τεχνολογίας οχήματα, καθώς και όσοι κάνουν μικρή χρήση του ΙΧ τους.
Αντιθέτως, όσοι έχουν μεγάλου κυβισμού και ενεργοβόρα οχήματα, θα κληθούν να πληρώσουν υψηλό φόρο, που πάντως εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται στα σημερινά επίπεδα των τελών κυκλοφορίας για αυτά τα ΙΧ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις