Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Η παρουσίαση του ιστορικού βιβλίου «Το χρονικό του Πατραϊκού Τύπου», που επανακυκλοφόρησε 40 χρόνια μετά - ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Η παρουσίαση του ιστορικού βιβλίου «Το χ...

Το «Χρονικό του πατραϊκού Τύπου» ήταν το πρώτο βιβλίο του δημοσιογράφου Νίκου Πολίτη

Σαράντα ακριβώς χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία, ένα εμβληματικό βιβλίο του Νίκου Πολίτη για την τοπική ιστορία της Πάτρας, το «Χρονικό του πατραϊκού Τύπου (1840-1940)» ξεκινά μια δεύτερη ζωή.  

Το ξεχωριστό, αυτό, βιβλίο για την Πάτρα, παρουσίασε, νωρίτερα στο Επίκεντρο η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) και οι εκδόσεις «Το Δόντι». Πρόκειται για το βιβλίο του Νίκου Ε. Πολίτη «Χρονικό του πατραϊκού Τύπου (1840-1940)» που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες σε δεύτερη αναθεωρημένη έκδοση.

Για το βιβλίο, αλλά και την προσωπικότητα και το έργο του συγγραφέα, μίλησαν, ο Μιχάλης Βασιλάκης, δημοσιογράφος, πρόεδρος Μουσείου Τύπου ΕΣΗΕΠΗΝ, ο Χρήστος Μούλιας, δικηγόρος, συγγραφέας και ο Θανάσης Μπαμπανέβας, πρόεδρος Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Συντακτών ΕΣΗΕΠΗΝ.

Παράλληλα παρουσιάστηκε βίντεο – αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Νίκου Πολίτη, με την επιμέλεια του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μάγνη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η ΕΣΗΕΠΗΝ τίμησε τον γραφίστα-τυπογράφο Αντώνη Παπαντωνόπουλο για την επί δεκαετίες προσφορά του στον πατραϊκό Τύπο και την Πάτρα.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μάγνης.

Το «Χρονικό του πατραϊκού Τύπου» ήταν το πρώτο βιβλίο του δημοσιογράφου Νίκου Πολίτη, πριν ακολουθήσει μια σειρά από σπουδαίες μελέτες για την ιστορία της Πάτρας, αποτέλεσμα της μεθοδικότητας και του σπουδαίου αρχείου του. Σαράντα χρόνια μετά την αυτοέκδοση που αποτόλμησε ο Πολίτης, το έργο του επανεκδόθηκε, γιατί αποτελεί μια πολύτιμη πηγή πληροφοριών και μελέτης, που πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture