Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή για μανιτάρια γεμιστά με πουρέ πατάτας

Πηγή φωτογραφίας: thanh-soledas/unsplash

Πηγή φωτογραφίας: thanh-soledas/unsplash

Πρόκειται για μία εύκολη και γρήγορη συνταγή

Τα γεμιστά μανιτάρια με πουρέ πατάτας και τυρί τσένταρ είναι η ιδανική λύση για ένα νόστιμο ορεκτικό. Πρόκειται για μία εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Χρησιμοποιήστε μανιτάρια ίδιου μεγέθους για να ψηθούν ομοιόμορφα. Εάν δεν έχετε πουρέ πατάτας, μπορείτε να αγοράσετε έτοιμο από το σούπερ μάρκετ.

Υλικά για τη συνταγή

4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
32 μεγάλα μανιτάρια, χωρίς τα κοτσάνια (περίπου 700 γρ.)
1 1/2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ, χωρισμένο
1 φλιτζάνι πουρέ πατάτας που περίσσεψε
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος + 1/4 φλιτζάνι, χωρισμένο
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, συν επιπλέον για γαρνίρισμα
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Οδηγίες για τη συνταγή

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C. Στρώστε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
  • Ψήστε το μπέικον σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 5 λεπτά. Μεταφέρετε το σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
  • Προσεκτικά, χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι ή ένα μαχαίρι για να αδειάσετε τα μανιτάρια, δημιουργώντας μια καθαρή κοιλότητα. Τοποθετήστε τα μανιτάρια με τα κοτσάνια προς τα κάτω στο έτοιμο ταψί. Ψήστε τα μέχρι να απελευθερώσουν το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας τους, περίπου 20 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε σε ένα μεσαίο μπολ 1 φλιτζάνι τσένταρ, πουρέ πατάτας, 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος, φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι και 1/4 φλιτζάνι από το μαγειρεμένο μπέικον.
  • Σκουπίστε καλά τα μανιτάρια. Βάλτε 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα πατάτας σε κάθε μανιτάρι. Τοποθετήστε τα ξανά στο ταψί με λαδόκολλα. Πασπαλίστε τα μανιτάρια με το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι τσένταρ.
  • Ψήστε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να λιώσει το τυρί, 15 έως 20 λεπτά. Προσθέστε από πάνω το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο μπέικον. Γαρνίρετε με επιπλέον φρέσκα κρεμμυδάκια, αν θέλετε. Σερβίρετε όσο είναι ακόμη ζεστά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life