Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή για απολαυστικό ορεκτικό με φέτα και ψητά ντοματίνια

Πηγή φωτογραφίας: taine-noble/unsplash

Πηγή φωτογραφίας: taine-noble/unsplash

Η λύση για το επόμενο γεύμα με τους φίλους σας

Αυτό το εύκολο ορεκτικό είναι απαραίτητο για το επόμενο γεύμα με τους φίλους σας.

Το ψήσιμο στα ντοματίνια αναδεικνύει τη φυσική τους γλυκύτητα και μετριάζει την πιο έντονη γεύση του σκόρδου. Αν δεν έχετε βασιλικό, γαρνίρετε με ρίγανη ή θυμάρι. Η φρυγανισμένη μπαγκέτα ολικής αλέσεως μαζεύει κάθε σταγόνα από το ντιπ, αλλά μπορείτε επίσης να το σερβίρετε με φέτες λαχανικών.

Υλικά για τη συνταγή

2 κούπες ντοματίνια (περίπου 250 γραμμάρια)
2 μέτρια σκελίδες σκόρδο, χωρίς να ξεφλουδιστούν
4 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (χωρισμένες)
180 γραμμάρια τριμμένο φέτα (1 1/2 φλιτζάνια)
3 κουταλιές σούπας μαλακό τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού + ξύσμα λεμονιού για γαρνίρισμα
1 κουταλιά σούπας κρύο νερό
2 κουταλάκια του γλυκού γλάσο βαλσάμικου
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλιά σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού
16 φέτες μπαγκέτας ολικής αλέσεως, ψημένες

Οδηγίες για τη συνταγή

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 230°C. Απλώστε τα ντοματίνια και το σκόρδο σε ένα μεγάλο ταψί. Περιχύστε με 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και ανακατέψτε τα να λαδωθούν.
  • Ψήστε τα ντοματίνια μέχρι να σκάσουν και αρχίσουν να ροδίζουν, για περίπου για 18 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς, για περίπου για 10 λεπτά.
    Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε τη φέτα, το τυρί κρέμα, την σκόνη κρεμμυδιού και 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σε ένα μούλτι. Ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν σχεδόν ομοιογενή, για περίπου για 15 δευτερόλεπτα.
  • Πιέστε τις ψητές σκελίδες σκόρδου για να βγάλετε τη φλούδα τους και προσθέστε τις στο μείγμα της φέτας μαζί με το χυμό λεμονιού και το νερό. Ανακατέψτε τα όλα μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα, για περίπου για 20 δευτερόλεπτα.
  • Μεταφέρετε το μείγμα της φέτας σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Προσθέστε από πάνω τα ψημένα ντοματίνια, το γλάσο βαλσάμικου, το πιπέρι και την υπόλοιπη 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο.
  • Γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και, προαιρετικά, με ξύσμα λεμονιού. Σερβίρετε το με τις ψημένες φέτες μπαγκέτας.
     

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life