Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα ποτάμια στην Αλάσκα βάφτηκαν πορτοκαλί - Επιπτώσεις σε πόσιμο νερό και αλιεία

Τα ποτάμια στην Αλάσκα βάφτηκαν πορτοκαλ...

Θα έλεγε κανείς πως είναι από την αφρικανική σκόνη αλλά η εξήγηση είναι εντελώς διαφορετική

Την απόχρωση του πορτοκαλί της σκουριάς πήρε το νερό σε πολλά ποτάμια και ρέματα στην Αλάσκα σε ένα φαινόμενο που έμοιαζε ανεξήγητο. Μέχρι χθες τουλάχιστον!

 Σύμφωνα με μελέτη που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, η Αρκτική είναι η ταχύτερα θερμαινόμενη περιοχή της υφηλίου και καθώς το παγωμένο έδαφος κάτω από την επιφάνεια της γης λιώνει, απελευθερώνονται τα μέταλλα στις υδάτινες οδούς.

 Οι επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων

Ο χρωματισμός των ποταμών και των ρεμάτων θα μπορούσε να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στο πόσιμο νερό και την αλιεία στις λεκάνες απορροής της Αρκτικής καθώς το κλίμα αλλάζει, είπαν οι ερευνητές.

 «Όσο περισσότερο ερευνούσαμε, αρχίσαμε να παρατηρούμε όλο και περισσότερα πορτοκαλί ποτάμια και ρυάκια», είπε ο επικεφαλής συγγραφέας Jon O'Donnel. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ορισμένες τοποθεσίες τα νερά μοιάζουν με χυμό πορτοκαλιού. Αυτά τα πορτοκαλί ρυάκια μπορεί να είναι προβληματικά τόσο από την άποψη ότι είναι τοξικά, αλλά μπορεί επίσης να εμποδίσουν τη μετανάστευση των ψαριών στις περιοχές αναπαραγωγής τους».

Η εξήγηση πάντως που έχει δοθεί είναι ότι ο μέχρι πρότινος μόνιμος πάγος της Αλάσκας αποθήκευε ορυκτά και καθώς το κλίμα θερμάνθηκε, τα μέταλλα που κάποτε ήταν παγιδευμένα εκτέθηκαν σε νερό και οξυγόνο, με αποτέλεσμα την απελευθέρωση οξειδίων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις