Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

«Παπάγια Μάντολες»: Η Πέτρα Μαυρίδη επιστρέφει στην Πάτρα ως σκηνοθέτης και μιλάει στο thebest.gr

«Παπάγια Μάντολες»: Η Πέτρα Μαυρίδη επισ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Το σατιρικό μονόλογο του επόμενου διημέρου στο Επίκεντρο+ αποδίδει ο Χρήστος Χρήστου

Mη χάσετε το επόμενο διήμερο Τρίτης και Τετάρτης 21-22/5 την διασκεδαστική και επίκαιρη, μαύρη κωμωδία «Παπάγια Μάντολες» στο θέατρο Επίκεντρο.

Πρόκειται για ένα βραβευμένο έργο που κατέκτησε κοινό και media στην Αθήνα και πρωτοπαρουσιάζεται στα μέρη μας ως απολαυστικός σατιρικός μονόλογος με διαδραστική διάσταση. Με πρωταγωνιστή τον αεικίνητο ηθοποιό Χρήστο Χρήστου, παρακολουθούμε την πτώση ενός κορυφαίου σεφ, καθώς από το ζενίθ της επιτυχίας καταλήγει πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

 

Ο συγγραφέας Αντώνης Κρύσιλας ξεδιπλώνει μια ιστορία με κοινωνικοπολιτικές αιχμές που συνδυάζει το χιούμορ και τη συγκίνηση. Με αφορμή τη «μόδα» με τους τηλεμάγειρες, θίγει όσα συμβαίνουν γύρω μας διαμορφώνοντας τη ζωή μας.

Παράλληλα χαιρόμαστε πολύ που τη σκηνοθεσία υπογράφει η πατρινή ηθοποιός Πέτρα Μαυρίδη, ζευγάρι στη σκηνή και στη ζωή με τον εξαιρετικό πρωταγωνιστή. Κόρη της Σοφίας Μαυρίδη, υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, είναι απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης και είχε κάνει το ντεμπούτο της στο Δημοτικό Θέατρο στην πολυσυζητημένη παράσταση «Γαλιλαίος» με τον αείμνηστο Κώστα Καζάκο. Αυτή την περίοδο, μετά από 10ετή πορεία σε θέατρο, σινεμά, τηλεόραση και έδρα την πρωτεύουσα περιμένει μάλιστα το πρώτο της παιδί.

Η Πέτρα Μαυρίδη μας μίλησε για την επιλογή του έργου και τη στόφα του καταδικασμένου ήρωα, σε μια εποχή που το «success story» της αναγνωρισιμότητας και του πλουτισμού προβλήθηκε ως πρωταρχικό κοινωνικό μοντέλο:

«Ο ήρωας είναι πολύ συμπαθής. Στο απόγειο της επιτυχίας του επιλέγει να κρατήσει μια διαφορετική ηθική και υπαρξιακή στάση, σύμφωνα με όσα πιστεύει και έχει ανάγκη.  Θέλει να νιώσει ελεύθερος και να απαλλαχθεί από τα πρότυπα της οικογένειας και της κοινωνίας. Αφηγείται περιστατικά και συμβάντα και μόνο στο τέλος αποκαλύπτεται γιατί οδηγήθηκε στη φυλακή. Αυτό ακριβώς διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον ως το φινάλε, συν το στοιχείο της συμβολής του κόσμου. Σκηνοθετικά φρόντισα να υπάρχει ρυθμός και εναλλαγές αν και ένας τέτοιος μονόλογος στηρίζεται κυρίως στο υποκριτικό ταλέντο του ερμηνευτή. Οπως θα δείτε, είναι μια παράσταση με χιούμορ και συγκίνηση, καθόλου διδακτική».

Η φυσικότητα και η αμεσότητα του Χρήστου Χρήστου είχε πολύ θετική αποδοχή στην Αθήνα μέσα από αυτό το σπαρταριστό κείμενο που «μαγειρεύει» γνώριμες καταστάσεις. «Ο κόσμος φαινόταν πως περνούσε καλά, είχε αφεθεί στο συνδυασμό χιούμορ και συγκίνησης» καταλήγει η Πέτρα.

 Σκηνοθεσία: Πέτρα Μαυρίδη

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιάννης Κράβαρης

Επιμέλεια Κίνησης: Πέτρα Μαυρίδη

Φωτισμοί: Χρήστος Χρήστου

 

*Τρίτη 21 Μαΐου και Τετάρτη 22 Μαΐου στις 21:00, στο Επίκεντρο+ (Νόρμαν 16 & Αγ. Διονυσίου).

Τηλέφωνα κρατήσεων: 6978047081 – 6979212700.

Το Σάββατο αναμένεται παράσταση και στη Ναύπακτο.

 Ειδήσεις Τώρα

Χαρά και συγκίνηση για τις αρσακειάδες που επισκέφθηκαν το ανακαινισμένο Παλαιό Αρσάκειο (45 φωτο)

Τα 35 χρυσά μετάλλια έφτασε η μοναδική Νόρα Δράκου!!

Οι ωραίες Ελληνίδες που έλαμψαν φέτος στις Κάννες, τίμησαν δεόντως την ελληνική μόδα

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View