Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ώρα Πατρών: Αδιαφορία της δημοτικής αρχής για τα ακαθάριστα οικόπεδα

Ώρα Πατρών: Αδιαφορία της δημοτικής αρχή...

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης

Με επανειλημμένες ανακοινώσεις του Δήμος Πατρέων προτρέπει τους πολίτες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους γιατί υφίσταται μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς, ειδικά μετά τον άνυδρο χειμώνα.

"Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που τα οικόπεδα ανήκουν στο Δήμο Πατρέων ή οι εστίες πυρκαγιάς είναι σημεία όπου προκύπτουν και ευθύνες του Δήμου;" αναρωτιέται σε ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση Ώρα Πατρών" και αναφέρει:

"Πώς δίνει το καλό παράδειγμα ο Δήμος που πρώτος οφείλει να εφαρμόζει το νόμο;

Η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στην Σταμούλη Στράτου όπου βρίσκεται και το 29ο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή Ψάχου αποδεικνύει ότι ο Δήμος μπορεί μεν να προτρέπει τους πολίτες να καθαρίσουν αλλά ο ίδιος αδιαφορεί.

Και δεν αδικούμε καθόλου την Δημοτική αρχή, γιατί είναι ενήμερη! Η παράταξη μας Ώρα Πατρών με διαρκείς παρεμβάσεις επισημαίνει τα επικίνδυνα σημεία αλλά και παρεμβαίνει με τη δημοσιοποίηση και την ενημέρωση του Δήμου. Είχε δε δημοσιοποιήσει το προβληματικό σημείο με παρέμβασή της την 15/6/2021 και είχε επισημαίνει το πρόβλημα της περιοχής με σχετικό αίτημα.

https://patras.sense.city/issue/60bf399a3cc5540713610696


Το πρόβλημα στην περιοχή είναι διαχρονικό και έχει αποτυπωθεί ακόμα και σχετικά πρόσφατα από τις υπηρεσίες της google maps ενώ καθυστερήσεις στην ανταπόκριση του Δήμου σε αιτήματα των πολιτών καταγράφονται διαρκώς ακόμη και σήμερα. Φαίνεται δε ότι πρόσφατα πολίτες είχαν ζητήσει τη συνδρομή του Δήμου στο sense city.....
Ευτυχώς αυτή τη φορά οι κάτοικοι στάθηκαν τυχεροί γιατί μετά την επέμβαση της πυροσβεστικής αλλά και των ίδιων των κατοίκων η φωτιά περιορίστηκε προτού επεκταθεί σε σπίτια και αυτοκίνητα..
Έχουμε κατ' επανάληψη αναδείξει τα θέματα και έχουμε στείλει εκατοντάδες αιτήματα στο sense city, μετά από υποδείξεις πολιτών, σημείων που αποτελούν βραδυφλεγή βόμβα, ακόμα και κλαδιά που παραμένουν πεταμένα κάτω από κολώνες υψηλής τάσης..
Η Δημοτική αρχή θα πρέπει να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων η ίδια να δίνει πρώτη το καλό παράδειγμα στους πολίτες και να δείχνει επιμέλεια, άλλως ο λόγος της είναι κενός περιεχομένου."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις