Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τσελέντης για σεισμούς στην Κεφαλονιά: Το φαινόμενο θα συνεχιστεί

Τσελέντης για σεισμούς στην Κεφαλονιά: Τ...

«Πρέπει να περιμένουμε»

Ανησυχία έχουν προκαλέσει στους κατοίκους της Κεφαλονιάς οι σεισμοί που σημειώθηκαν την Παρασκευή.

Ειδικότερα ο πρώτος σεισμός καταγράφηκε στις 13:48 με μέγεθος 3,9 Ρίχτερ και στη συνέχεια υπήρξε ακόμη μία δόνηση 4,1 Ρίχτερ στις 15:56. Ακολούθησε δόνηση 3,1 Ρίχτερ στις 16:16.

«Πρέπει να περιμένουμε»
 Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης, «πρέπει να περιμένουμε» και πως δεν φαίνεται να υπάρχει ενεργοποίηση του μεγάλου ρήγματος του 2014 αν και το επίκεντρο είναι κοντά». Επίσης, προειδοποιεί ότι το φαινόμενο «μάλλον θα συνεχιστεί με μερικούς μικρότερους σεισμούς».

«Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 15:56 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.1 στην κλίμακα Richter. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 292 χλμ. Δ των Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 6 χλμ. ΝΔ του Ληξουρίου.

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΥ:

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΑΤΟΣ: 38.1560 Βόρεια

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΜΗΚΟΣ: 20.3920 Ανατολικά

Ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός και έδωσε την εντύπωση ότι ήταν μεγαλύτερου μεγέθους. Αυτο έγινε γιατί ήταν ΜΟΝΟ 6χμ ΝΔ του Ληξουρίου. Το πρωί είχαμε και ένα 3,9 Richter.

Δεν φαίνεται να υπάρχει ενεργοποίηση του μεγάλου ρήγματος του 2014 αν και το επίκεντρο είναι κοντά, ΠΡΕΠΕΙ να περιμένουμε λίγο να μαζέψουμε και άλλα στοιχεία.

Μάλλον το φαινόμενο θα συνεχιστεί με μερικούς μικρότερους σεισμούς αλλά ας ακολουθήσουμε τα γνωστά μέτρα σεισμικής προφύλαξης γιατί η περιοχή έχει αρκετό σεισμικό δυναμικό».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις