Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βύρωνας: Γιατί έψαχνε τον 32χρονο η αλβανική μαφία

Βύρωνας: Γιατί έψαχνε τον 32χρονο η αλβανική μαφία

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για την δολοφονία

Σοκαρισμένοι είναι ακόμα οι κάτοικοι του Βύρωνα που έζησαν τις σοκαριστικές στιγμές που ακολούθησαν μετά την εκτέλεση του 32χρονου το βράδυ της Πέμπτης.

Πρόκειται για ένα έγκλημα που φαίνεται να έχει σχέση με «ξεκαθάρισμα» της αλβανικής μαφίας.

Οι μάρτυρες του περιστατικού, που έγινε σε μια πυκνοκατοικημένη γειτονιά, στην πλατεία Αγίου Λαζάρου, περιέγραψαν στα κανάλια τα όσα είδαν πριν και μετά την εν ψυχρώ δολοφονία.

Τι αναφέρουν αυτόπτες μαρτυρίες 
 Πολλοί που βρίσκονταν έξω και παρακολουθούσαν τον αγώνα του Ολυμπιακού, ακούγοντας τους πυροβολισμούς νόμιζαν πως ήταν βεγγαλικά για την νίκη, ωστόσο βγήκαν να δουν τι συνέβη αντίκρισαν τις σοκαριστικές εικόνες. Η σύζυγος του θύματος φώναζε βοήθεια, ενώ και το παιδί τους ήταν σε κοντινή απόσταση και είδε τον πατέρα του νεκρό. «Ο μπαμπάς μου, ο μπαμπάς μου», το άκουσαν να φωνάζει. 

Όπως αναφέρει ένας αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ1: «Περιμέναμε το παιχνίδι του Ολυμπιακού και θεωρήσαμε ότι είχε σχέση με πανηγυρισμούς. Ήταν 3-4 τουλάχιστον πυροβολισμοί. Μετά είδαμε τον κόσμο να τρέχει έντρομος στην πλατεία. Βγήκε η κοπέλα από το αυτοκίνητο να πάρει το παιδί από την πλατεία. Το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο. Ο ένας κατέβηκε από τη μηχανή, πυροβόλησε και αμέσως ανέβηκε και έφυγε. Ήταν δύο στη μηχανή, όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα. Σχεδόν δεν σταμάτησε καθόλου η μηχανή».

Ακόμη ένας κάτοικος είπε πως νόμιζε πως δεν επρόκειτο για πυροβολισμούς αλλά για κροτίδες και σύμφωνα με τον ίδιο, σε απόσταση 10 μέτρων βρίσκονταν δύο μικρά παιδάκια.

Οι σχεδιασμένες κινήσεις των εκτελεστών 

Οι κινήσεις των εκτελεστών φαίνεται πως ήταν σχεδιασμένες. Μέσα στο μοιραίο όχημα βρισκόταν και η σύζυγος του θύματος, με τους δράστες να περιμένουν μέχρι να κατέβει από το αυτοκίνητο, για να τον εκτελέσουν, γεγονός που δείχνει πως δεν ήθελαν άλλα θύματα πέραν του 32χρονου. Στη συνέχεια τον πλησίασαν και τον σκότωσαν.

Γιατί τον έψαχνε η αλβανική μαφία
 Η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει πως το θύμα δεν φαίνεται να έχει απασχολήσει τις ελληνικές Αρχές και φαίνεται να έχει ανοιχτούς λογαριασμούς στην Αλβανία, ενώ ο 32χρονος είχε φτάσει στην Ελλάδα δύο μέρες πριν από την δολοφονία του. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η αλβανική μαφία φέρεται να τον αναζητά από το 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες των αλβανικών ΜΜΕ, ο άνδρας είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές της γειτονικής χώρας για τουλάχιστον για μία απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες και άλλες εγκληματικές ενέργειες, ενώ οι αστυνομικοί είναι βέβαιο ότι ο 32χρονος παρείχε «προστασία». Κατά πάσα πιθανότητα οι εκτελεστές «υπέγραψαν» στην Αλβανία το συμβόλαιο θανάτου του και γνώριζαν πολύ καλά ποιες μέρες θα βρίσκεται στην Αθήνα. Δεν αποκλείεται οι δράστες να προσπαθήσουν να διαφύγουν άμεσα στην Αλβανία, αν δε το έχουν ήδη κάνει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις