Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Με τα πόδια στον Άγιο Νικόλαο Σπάτων, μέσα στη βροχή ακόμη και τη νύχτα - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Με τα πόδια στον Άγιο Νικόλαο Σπά...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Κάποιοι περπάτησαν ακόμη και 38 χιλιόμετρα

Εκατοντάδες πιστοί τήρησαν και φέτος το τάμα που έχουν κάνει στον Άγιο μεταβαίνοντας με τα πόδια, από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αχαΐας αλλά ακόμη και την Πάτρα, στον Άγιο Νικόλαο Σπάτων, τόσο την παραμονή (10 Μάιου) όσο και σήμερα, ανήμερα της εορτής.

Διανύοντας δεκάδες χιλιόμετρα νεαροί αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία, ακόμη και με μαγκούρες στα χέρια, πήγαν υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες στο μοναστήρι για να προσκυνήσουν. Τόσο την Πέμπτη 9, όσο και ανήμερα της εορτής του Αγίου στις 10 Μαΐου, αψηφούν τη βροχή και τον αέρα και περπατούν υπομονετικά, μέχρι να φθάσουν στην Μονή.

Κάποιοι μετέβησαν εως τη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας με το όχημά τους και στη συνέχεια, με τα πόδια κινήθηκαν μέσα σε μια κατάφυτη περιοχή, ώστε να φθάσουν στο μοναστήρι. Οι υψομετρικές διαφορές και οι κλίσεις στον δρόμο προς τη μονή, μεγάλες. Σε συνδυασμό και με τον καιρό, έβαλαν έναν σημαντικό συντελεστή δυσκολίας στους προσκυνητές - περιπατητές, οι οποίοι ωστόσο είδαν τις δυσκολίες ως μια πρόκληση την οποία θα έπρεπε να δεχτουν και να ξεπεράσουν ώστε να ικανοποιήσουν το τάμα τους στον Άγιο.

Όταν φθάνουν εκεί, στα όρια της Αχαΐας με την Ηλεία, συναντούν μπροστά τους με ανακούφιση τη Μονή του Αγίου, όπου μεταφέρθηκαν τα ιερά λείψανα του Αγίου Νικολάου από τα Μύρα Λυκίας της Μικράς Ασίας, στο Μπάρι της Ιταλίας, όπου και εναποτέθηκαν στις 20 Μαΐου. Η νοτιοδυτική Ελλάδα γιορτάζει το πέρασμα του λειψάνου στις 10 Μαΐου.

Το μοναστήρι αποτελεί σημαντικό ιστορικό και θρησκευτικό μνημείο και παράλληλα τοπόσημο της περιοχής. Ο Άγιος Νικόλαος Σπάτων θεωρείται θαυματουργός. Σύμφωνα με την παράδοση έχει κάνει δεκάδες θαύματα και οι χριστιανοί ορθόδοξοι έχουν μεγάλη πίστη σε αυτόν, να τους βοηθήσει και στα δικά τους προβλήματα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις